Reirs: Cēsis ir pārliecinošs konkurents Pierīgai (51)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā salīdzinošo tuvumu galvaspilsētai, attīstīto izglītības sistēmu un kultūras dzīvi, kā arī apkārtējo vidi un sakārtoto pilsētu, Cēsis kļuvušas par pārliecinošu konkurentu Pierīgai, noslēdzot savu vizīti Cēsīs, sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

"Cēsis iezīmējušās kā vēl viens spilgts Vidzemes centrs. Te radīti lieliski apstākļi darba vietu izveidošanai. Te ir iespējas gan lauksaimniecības, gan ražošanas, gan radošo industriju uzņēmumiem," uzsvēra ministrs.

Tāpat, pēc viņa teiktā, pamatoti iezīmējusies tendence, ka tagad braukt uz Cēsīm "ir stilīgi".

Reirs apmeklēja arī reģionā lielāko dārzeņu audzētāju ZS "Kliģēni", kur tika iepazīstināts ar situāciju nozarē un uzņēmuma plāniem gaidāmajai sezonai, kā arī viesojās Valsts ieņēmumu dienesta Cēsu apkalpošanas centrā, kur pārrunāja sniegtos pakalpojumus un aktualitātes nodokļu sfērā, savukārt vizīte tika noslēgta topošajā Cēsu profesionālajā vidusskolā, iepazīstoties ar mācību telpām un aprīkojumu, kas sagatavos jaunos speciālistus, kā arī uz īsu brīdi paviesojoties Vidzemes reģionālajā koncertzālē "Cēsis".

Cesis24.lv jau vēstīja, ka ceturtdien, 26.martā, finanšu ministrs Jānis Reirs viesojās Cēsīs, lai tiktos ar Cēsu novada domes un apkārtējā reģiona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas (PFI) modeli. Sanāksmē piedalījās Cēsu, Amatas, Smiltenes, Limbažu, Raunas, Priekuļu, Vecpiebalgas, Valmieras, Pārgaujas, kā arī Strenču pašvaldību vadītāji un pārstāvji.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu