Cēsu gulbji pilsētas parkos atgriezīsies pēc Lieldienām (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Lieldienām, par prieku pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, Cēsu parkos atgriezīsies gulbji, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs.

Ziemā, tāpat kā iepriekšējos gados, gulbji uzturējās Ābolu ielā ZS "Kliģēnu" siltumnīcās.

No kopskaitā četriem Cēsu gulbjiem divi melnie gulbji dzīvos Maija parkā, viens melnais gulbis Avotu ielejas parkā, un viens baltais gulbis, kuram tiek meklēta dzīvesbiedrene, uzturēsies Pils parkā.

Ziemas periodā gulbjus veselības likstas nav piemeklējušas, tāpēc līdz ar optimālas gaisa temperatūras iestāšanos tie atgriezīsies Cēsu parkos. Jāatgādina, ka gulbji tiek aprūpēti un regulāri baroti. Maizi un citus miltu izstrādājumus gulbjiem dot nedrīkst un tas kaitē putnu veselībai. Ja ļoti vēlas gulbjus pacienāt, tiem var dot mīkstās salātlapas.

Cēsu melnie gulbji kļuvuši par vienu no galvenajiem tūrisma apskates objektiem pilsētā un 2014.gada vasarā tie ieguva krietni simboliskāku nozīmi Cēsīm, jo iedzīvotāju balsojumā tos nodēvēja par Grāfu un Katrīnu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu