Cēsu Viduslaiku pils Rietumu tornī notiks konservācija un rekonstrukcija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 13.aprīli līdz 24.jūnijam Cēsu Viduslaiku pils Rietumu tornī projekta «Cēsu viduslaiku pils saglabāšana reģiona sociālekonomiskai attīstībai» ietvaros notiks restaurācija un rekonstrukcija. Šajā laika periodā apmeklētājiem tornis būs slēgts. Visa pārējā Cēsu pils kompleksa teritorija būs pieejama bez ierobežojumiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja Andra Magone, projekts tika uzsākts pagājušā gada rudenī.

Tā mērķis ir nodrošināt valsts nozīmes kultūras pieminekļa - Cēsu viduslaiku pils Rietumu torņa autentisku saglabāšanu un pieejamību, sniedzot iespēju uzlabot pašreizējos kultūras pakalpojumus un ieviest jaunu kultūras piedāvājumu Cēsu viduslaiku pilī. Līdz jūnija otrai pusei Rietumu tornim tiks nomainīts jumts, un turpmāk esošo lubiņu vietā jau no tālienes varēs pamanīt oranžos dakstiņus.

Apmeklētāju ērtībām tornī tiks izbūvētas otras kāpnes, tādējādi plūsmu organizējot divos virzienos. Tiks saglabāts Mestra zāles unikālais griestu velvējums, ļaujot viduslaiku pils zālē organizēt īpašus kultūras notikumus, kas šobrīd nav iespējams apmeklētāju drošības apsvērumu pēc.

Projekta ietvaros kopā ar speciālistiem no Norvēģijas notiks iedzīvotāju tematiskās diskusijas par kultūras mantojuma lomu sabiedrības attīstībā, kā arī starptautiska konference par inovatīviem kultūras pasākumiem kultūras pieminekļos.

Projekts «Cēsu viduslaiku pils saglabāšana reģiona sociālekonomiskai attīstībai» ilgs līdz 2015.gada decembrim. Tā plānotais budžets ir 276 695 eiro, no kuriem 90,21% ir Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta programmas «Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunošana» finansiālais atbalsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu