Liepājā no jūnija maksa par braukšanu sabiedriskajā transportā būs 70 centu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Egons Zīverts/liepajniekiem.lv

Liepājas pilsētas dome ceturtdien apstiprinājusi saistošos noteikumus, kas paredz no jūnija paaugstināt braukšanas maksu pilsētas sabiedriskajā transportā līdz 70 centiem par vienu braucienu līdzšinējo 57 centu vietā, informēja domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ķēde.

Tādējādi viena brauciena cena sabiedriskajā transportā Liepājā no jūnija pieaugs par 23%. Savukārt biļetes cena, pērkot to pie vadītāja, no jūnija būs 80 centu līdzšinējo 70 centu vietā. Saistošie noteikumi tiks iesniegti apstiprināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Līdz jūnijam iegādātās braukšanas biļetes un abonementa biļetes būs derīgas līdz to derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 1.jūlijam. Abonementa biļešu maksa, līdzīgi kā līdz šim, tiks noteikta diferencēti atkarībā no izvēlētā transporta veida (autobuss, tramvajs vai abi transporta veidi), kā arī izmantošanas biežuma (katru dienu, tikai darba dienās vai braukšanai dienas vidū, kad sabiedriskais transports ir mazāk noslogots).

Ar saistošajiem noteikumiem noteikts, ka Liepājas pilsētas sabiedriskajā transportā braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā turpmāk ir tiesības saņemt pirmsskolas vecuma bērniem, visiem pasažieriem pilsētas dzimšanas dienā 18.martā, kā arī Latvijas Republikas proklamēšanas dienā 18.novembrī un Vecgada dienā 31.decembrī, bērniem līdz 18 gadu vecumam Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā – 1.jūnijā, skolēniem un studentiem 1.septembrī, valsts un pašvaldības policijas policistiem, veicot dienesta pienākumus formas tērpā, skolēniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Tāpat braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā ir tiesības saņemt Liepājas skolu 1.klašu skolēniem mācību gada laikā, skolēniem un profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņiem no daudzbērnu ģimenēm mācību gada laikā, skolēniem, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņiem un augstskolu dienas nodaļu studentiem no ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss, mācību gada laikā, personām, kurām ir piešķirts tituls «Goda liepājnieks», personām, kuras sasniegušas 80 gadu vecumu, 3.grupas invalīdiem, kuri apmeklē Valsts nodrošinātās invalīdu profesionālās rehabilitācijas un sociālās rehabilitācijas nodarbības dienas centros.

Paredzēts arī, ka turpmāk braukšanas maksas atlaidi 50% apmērā varēs saņemt Liepājas skolu 2.līdz 12.klašu skolēni mācību gada laikā, profesionālās vidējās izglītības iestāžu audzēkņi un augstskolu studenti, kuri mācās dienas nodaļā, mācību gada laikā, nestrādājoši vecuma pensionāri, kuru ienākumi nepārsniedz 256,12 eiro, politiski represētie nestrādājošie pensionāri, kuru ienākumi nepārsniedz 355,72 eiro, donori, kuri pēdējo divu gadu laikā nodevuši ne mazāk kā trīs fizioloģiskās normas (1,2 litri) asiņu, Latvijas savienības «Černobiļa» biedri.

Izstrādājot jaunos saistošos noteikumus, ņemti vērā studentu pašpārvalžu izteiktie ierosinājumi, tādējādi turpmāk braukšanas maksas atlaidi 50% apmērā varēs saņemt ne tikai valsts vai pašvaldību finansētajās studiju vietās studējošie, bet arī tie, kuri studijas finansē paši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu