Smiltenes novads pārrunā sadarbības iespējas ar Novopolocku Baltkrievijā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 15.-17.aprīlim Smiltenes novada domes delegācija un novada uzņēmēji devās vizītē uz Novopolockas pilsētu Baltkrievijā. Vizītes mērķis bija diskutēt par iespējamo sadarbību un sadraudzību ar Novopolockas pašvaldību, kā arī dalīties pieredzē par uzņēmējdarbību, kultūru, sportu un citām jomām.

Kā pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Smalkā-Boriseviča, vizītes laikā notika oficiālā pieņemšana pie Novopolockas pašvaldības vadības, kokapstrādes un naftas pārstrādes uzņēmumu apmeklējums un tikšanās ar pārstāvjiem, izglītības iestāžu – pirmsskolas izglītības iestādes apskate, kas līdzīga PII "Pīlādzītis", un Novopolockas augstskolas apmeklējums.

Novopolockas pašvaldībā tika prezentēts novads – stāstīts par uzņēmējdarbību un tās attīstību, kultūru, sportu, izglītību un tūrismu.

Novopolockas pašvaldība ir ieinteresēta sadarbībai ar Smiltenes novadu un novada uzņēmējiem, īpaši uzsverot atkritumu apsaimniekošanas pieredzi, sporta, kultūras jomu un uzņēmējdarbību, lai veicinātu ekonomisko izaugsmi un sadarbību ar konkrētiem uzņēmējiem, sekmētu kultūras un sporta attīstību. Novopolockas pašvaldība rūpējas ar pilsētas iedzīvotājiem, nodrošinot sakoptu vidi un infrastruktūru, tāpēc atzinīgi novērtē Smiltenes novada paveikto šajā jomā, un atzīmē, ka būtu svarīgi gūt pieredzi veiksmīgas atkritumu apsaimniekošanas ieviešanā. Šobrīd Novopolockas pašvaldība sadarbojas ar divām Latvijas pilsētām un sadarbību ar Smiltenes novadu uzskata kā ekonomiskās izaugsmes, kultūras un sporta apmaiņas iespējas, kā arī cilvēku sadraudzību.

SIA "AL Mežs" valdes priekšsēdētājs Mikus Lacbergs: "Vizītes laikā esmu ieguvis uzņēmumu kontaktus potenciālai sadarbībai. Cik veiksmīgi izdosies to realizēt, šobrīd grūti teikt, jo vēl nepieciešamas konkrētas sarunas par iespējamo sadarbību."

Vizītes laikā notika arī tikšanās ar Latvijas Republikas konsuli Vitebskas apgabalā Dagniju Lāci-Ati, kura pavadīja Smiltenes novada domes delegāciju tikšanās laikā ar Novopolockas pašvaldības un uzņēmumu pārstāvjiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu