Aicina palīdzēt notvert vandaļus, kuri bojā Karostas apgaismojuma iekārtas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Karostā un Tosmarē kādas personas regulāri bojā ielu apgaismojuma infrastruktūru, tāpēc SIA «Komunālā pārvalde» un Liepājas pilsētas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus palīdzēt novērst vandaļu izdarības, TVNET informēja pašvaldībā.

Speciālisti pieļauj, ka vandalisms notiek vakara stundās vai laikā, kad uz ielām ir mazāk cilvēku. Turklāt ir pamatotas aizdomas, ka

iekārtu bojāšana notiek, izmantojot arī šaujamieroci.

Vienā no sabojātajām laternām ir atrasts saplacināts metāla gabaliņš, kas varētu būt izšauta lode.

Pēdējā pusgada laikā, no augusta līdz šā gada aprīlim, pēc «Komunālās pārvaldes» ziņām, Ģenerāļa Baloža, Lazaretes, Kristiāna Dāla un citās Karostas vai arī Tosmares ielās ir sasisti kupoli pavisam 23 gaismekļiem. Vienas laternas stikla atjaunošanas izmaksas ir 19,79 eiro bez PVN, turklāt ir nepieciešams laiks, kad paveikt remontdarbus. Tikmēr zem sabojātajām laternām nakts stundās valda tumsa, tādējādi radot pat bīstamas situācijas kājāmgājējiem un braucējiem.

Notiek arī citi postījumi. Piemēram, tiek zagti ielu apgaismojuma balstu lūku metāla vāki. Pazudušo vāku skaits minētajā laikposmā ir vairāk nekā 50. Viena šāda vāka atjaunošanas izmaksas ir 3,83 eiro bez PVN.

Zem vākiem atrodas drošinātāji, vadi un to savienojumu mezgli. Ja lūkas ir atstātas bez aizsega, tas ir ļoti bīstami cilvēkiem; otrkārt, uz drošinātājiem un vadu savienojumiem var nokļūt ūdens/mitrums, kas var izraisīt īssavienojumu, līdz ar to traucēt apgaismojuma tīklu darbību pat veselā pilsētas kvartālā.

Komunālās pārvaldes speciālisti regulāri pārbauda pilsētas apgaismojuma tīklus, taču vandaļu postījumu novēršanā nepieciešama arī iedzīvotāju līdzdalība. Pamanot vandaļu uzdarbošanos, iedzīvotāji tiek lūgti nekavējoties informēt Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas dežurantu pa tālruni 63420269.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu