Cēsīs izveido bezmaksas bezvadu interneta pārklājumu (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu novada pašvaldība izveidojusi bezvadu interneta pārklājumu piecos punktos Cēsīs, kur vērojama vislielākā pilsētas viesu un cēsnieku aktivitāte, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots.

Turpmāk bezmaksas bezvadu internetu ar tīkla nosaukumu "Cēsis Tevi mīl" iespējams izmantot Rožu laukumā, Pils parkā, Vienības laukumā, Pils laukumā, Maija parkā, un Stacijas laukumā.

Kā norāda Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, ikvienam pieejams bezvadu internets ne tikai rada modernu pilsētas tēlu, bet arī atvieglo ikdienu cilvēkiem, kuri, izmantojot vasaras tuvošanos, varētu vēlēties strādāt vai studēt attālināti. "Apzināti neveidojām individuālus piekļuves punktus, kas būtu piesaistīti kādam objektam, ēkai vai telefona būdiņai. Ir svarīgi, lai šī mūsdienās jau pašsaprotamā lieta, bezvadu internets, būtu pieejama ne tikai maksimāli lielākā teritorijā, bet arī vairākās Cēsu vietās vienlaikus," uzsver Rozenbergs.

Pārklājuma īstenošanas laiks nav nejaušs, jo sakrīt ar tūrisma sezonas sākumu, kas ik gadu Cēsīs pulcē vairāk nekā 400 000 apmeklētāju. "Nākamgad, kad Cēsis svinēs 810 gadu jubileju, būs būtiski, lai pilsētniekiem un viesiem būtu iespējams dalīties ar saviem iespaidiem un mūsu skaisto pilsētu. Bezmaksas bezvadu internets neprasa grandiozas investīcijas, bet cilvēki to novērtē," saka Rozenbergs.

Pēc Cēsu novada pašvaldības IT nodaļas vadītāja Ginta Gāršas teiktā, bezvadu tīkli ir gana jaudīgi, lai spētu nodrošināt pakalpojumu vairākiem desmitiem vienlaicīgi pieslēgtu mobilo ierīču. Ātrums, ko tie nodrošina, ir 15Mbps Turklāt plānos ir papildināt esošo pārklājumu ar jauniem punktiem, lai pamazām panāktu, ka visa pilsēta var kļūt par attālinātā darba vietu.

Cēsis tūrisma sezonu sāk 1.maijā. Tas nozīmē, ka līdz 30.septembrim Cēsu Tūrisma informācijas centrs un pils apmeklētājiem būs pieejama katru dienu no plkst.10.00 līdz plkst.18.00, izņemot pirmdienās, kad muzejs būs slēgts.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu