Putriņu mežā Valmierā iestāda vairāk nekā 500 priedes (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 28.aprīlī, Valmieras pilsētas pašvaldība un sadarbības partneri, kas apliecinājuši atbalstu šī gada 29.janvārī pieņemtajai Valmieras pilsētas vides deklarācijai, Putriņu mežam pieguļošajā laucē iestādīja vairāk nekā 500 pusotrgadīgas un divgadīgas priedes.

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece, priežu jaunaudzei izvēlēta vieta, kas atrodas Leona Paegles un Ausekļa ielas krustojumā, lai turpinātu Putriņa mežu un pietuvinātu to pilsētai.

Tāpat Melece norāda, ka jaunaudze paplašinās Gaujas trešajā terasē augošo priežu meža teritoriju, kurā šobrīd aug 70 un pat vairāk nekā 100 gadīgas priedes.

Ņemot vērā, ka pilsētas teritorijā priežu jaunaudzes bojāšanas risks no meža zvēriem ir mazāks, priedes tika iestādītas retāk, nekā veicot meža atjaunošanu, lai pēc 20 gadiem meža kopšanas laikā nebūtu jānocērt katra ceturtā priede.

Meža stādīšanā piedalījās AS "Valmieras stikla šķiedra", SIA "Valpro", SIA "ZAAO", SIA "Valmieras ūdens", SIA "Valmieras Namsaimnieks", SIA "Vidzemes slimnīca", SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs", Valsts vides dienesta Valmieras reģionālā vides pārvalde, Dabas aizsardzības pārvalde un tās Vidzemes reģionālā administrācija.

Kā Valmiera24.lv uzzināja pasākumā, šie uzņēmumi un organizācijas jau vairākus gadus savā darbībā attīsta energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus, kā arī popularizē veselīgu, aktīvu un videi draudzīgu dzīvesveidu, tādēļ arī izsaka atbalstu iniciatīvai par Valmieras pilsētas vides deklarāciju.

Vides deklarācija apliecina Valmieru kā zaļu pilsētu, kurā rūpējas par tīru un sakārtotu pilsētvidi, dabas vērtību saglabāšanu un ietekmes uz apkārtējo vidi mazināšanu, popularizē dabai un videi draudzīgu dzīvesveidu un kopumā veicina pilsētas ilgtspējīgu attīstību, līdzsvarojot ekonomiskās, sociālās, kultūras un dabas vides intereses. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu