Pusaudze gūst smagu galvas traumu, neatļauti vizinoties ar auto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Vakar Latgales reģionā kāda pusaudze guvusi traumu, kopā ar draudzeni bez vecāku ziņas vizinoties ar automašīnu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola informēja, ka neatļauti vizinoties ar auto, meitenes nav tikušas galā ar spēkrata vadību, nobraukušas no ceļa un spēkrats apgāzies.

Abām jaunietēm pašu spēkiem izdevies no mašīnas izkļūt un atgriezties mājās. Tomēr pēc dažām stundām 16 gadus vecā meitene zaudējusi samaņu un ar aizdomām par smagu galvas traumu nekavējoties nogādāta slimnīcā. Otra pusaudze - 15 gadus vecā meitene - negadījumā nebija cietusi.

Tikmēr kāds 12 gadus vecs puika Latgalē pastaigājies pa pamestu ēku un kritis no otrā stāva. Kā norādīja Vītola, puisim palaimējies un viņš guvis tikai potītes kaula lūzumu.

«Sākoties siltajam laikam, diemžēl sākas arī sezona, kad pusaudži labprāt sāk apmeklēt dažādas pamestas ēkas. Līdz ar to vecākiem īpaši būtu jāuzmana, ar ko nodarbojas viņu bērni un kā viņi pavada brīvo laiku,» akcentēja NMPD pārstāve.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1245 izsaukumiem, no tiem 242 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu