Stāmerienas pagastā atklāj īpašu pieturu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 1.maijā, Gulbenes novada Stāmerienas pagastā tika atklāta labiekārtotā sabiedriskā transporta pietura "Pagrieziens uz Stāmerienu", kas ir ieguvusi jaunu, unikālu veidolu, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Gulbenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Nu tā vairs nekalpos tikai kā vieta, kur sagaidīt sabiedrisko transportu, bet arī kā info pietura, kur Stāmerienas pagasta apmeklētāji var iegūt informāciju par to, ko šeit var redzēt, ko darīt, kur atpūsties.

Savukārt brīdi vēlāk Stāmerienas tautas nama telpās svinīgi atklāja tūrisma informācijas centru "Stāmeriena".

Ideja par pieturas pārveidošanu tika auklēta divus gadus, un tā pieder Stāmerienas pagasta pārvaldes vadītājam Aināram Brezinskim. Ar pagastam pārvaldes iniciatīvu un sadarbībā ar VAS "Latvijas Valsts ceļi", dizaineri Ivaru Vecānu un pagasta uzņēmējiem – atpūtas kompleksiem "Vonadziņi"; "Sonāte"; "Ziedugravas"; "Zušu nams"; saimniecību "Dzelzavieši" – šo ieceri izdevās realizēt.

Lai pagastam vēlētu daudz apmeklētājus, mazie stāmerienieši vējā palaida balonus, kurus rotāja uzraksti Rīga, Kurzeme, Zemgale, Latgale, Vidzeme.

Šajā dienā tika atklāts arī tūrisma informācijas centrs "Stāmeriena". Lai gan lenta tika sagatavota, tomēr tās svinīgā griešana, kā tas mēdz būs šādās atklāšanas reizēs, izpalika, jo centram tautas nama telpas ir kā pagaidu mītne, līdz tas ar laiku iekārtosies citās. Šoreiz lenta tika simboliski saritināta, un gaidīs laiku, kad centrs tiks iekārtots tā pastāvīgajā "mājvietā".

Tūrisma informācijas centrs "Stāmeriena" būs atvērs no 1.maija līdz 1.oktobrim. No pirmdienas līdz piektdienai tā darba laiks ir no plkst.10.00 līdz plkst.19.00, bet svētdienās – no plkst.10.00 līdz plkst.15.00. Šeit varēs iegūt visu informāciju, kas saistīta ar tūrismu Stāmerienā, kā arī iegādāties dažādus suvenīrus. Tūrisma informācijas centrā strādās Gunārs Vīksniņš, kas ir jau ir zināms kā ekskursiju vadītājs/gids Stāmerienas pagastā, un Marta Ludborža, kas darbojas arī Gulbenes novada pašvaldības aģentūrā "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs".

Abos šajos notikumos klāt bija arī Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs.

Lēmums par tūrisma informācijas centra "Stāmeriena" izveidošanu tika pieņemts 2015.gada 29.janvāra Gulbenes novada domes sēdē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu