Ozolnieku novadā novērstas neatbilstības skolas ēdienkartē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ozolnieku novada skolā, kurā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ēdienkartē bija konstatējis nepietiekamu piena produktu, dārzeņu un augļu nodrošinājumu, nepilnības ēdienkartē esot novērstas, informēja Ozolnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Launerte.

Viņa skaidroja, ka līdz šim Ozolnieku novada pašvaldība nav saņēmusi PVD informāciju par neatbilstībām skolu ēdināšanas uzņēmumos un PVD par nepilnībām uzreiz informējis konkrēto ēdināšanas uzņēmumu.

Taču, sazinoties ar novada izglītības iestāžu vadību un uzņēmumiem, kas nodrošina ēdināšanu skolās, pašvaldībā noskaidrots, ka novada skolās nav konstatēti nopietni pārkāpumi, piemēram, Ministru kabineta (MK) noteikumos nepieļautu produktu izmantošana vai produktu izmantošana pēc to derīguma termiņa beigām, informēja Launerte.

Lielākoties neatbilstības bijušas porciju apjoma un uzturvērtības norādēs, piemēram, pārāk liels kaloriju apjoms kompleksajām pusdienām. Vienā no skolām konstatēts nepietiekams piena produktu, dārzeņu un augļu nodrošinājums ēdienkartē, kā arī ēdiena uzglabāšana tam nepiemērotā (plastmasa) traukā. Ēdināšanas uzņēmumi pašvaldību informējuši, ka PVD konstatētās neatbilstības ir novērstas.

Atbilstoši veiktajiem iepirkumiem ēdināšanu Ozolnieku novada skolās nodrošina trīs uzņēmumi, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Lai pārraudzītu ēdināšanas uzņēmumu darbu un tā kvalitāti, pašvaldība organizē novada vadības, deputātu un izglītības iestāžu vadītāju sanāksmes par ēdināšanu izglītības iestādēs novadā. Skolās ēdiena atbilstību nepieciešamajām uzturvērtībām un ēdināšanas normām kontrolē medicīniskais personāls.

«Situācijā, ja konstatētas neatbilstības ēdināšanā, tās risina skolas vadība ar ēdināšanas uzņēmumu, nepieciešamības gadījumā iesaistoties pašvaldībai, taču jāuzsver, ka līdz šim būtisku problēmu sadarbībā ar ēdināšanas uzņēmumiem nav bijis,» pauda Launerte.

Viņa informēja, ka šogad pašvaldība plāno rīkot jaunu iepirkumu konkursu ēdināšanai novada izglītības iestādēs, līdz ar to ir iespējama skolas apkalpojošo ēdināšanas uzņēmumu maiņa.

Skolās plānoti arī tehniski uzlabojumi - remonti skolu virtuvēs. Atsevišķās skolās jau veikta jaunu iekārtu - elektrisko katlu un pannas - iegāde.

Kā ziņots, PVD Zemgalē konstatējis neatbilstības 33 skolu ēdināšanas uzņēmumos, no kuriem lielākajā daļā gadījumu bijušas neatbilstības ēdienkartē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu