Latgalē aiztur 29 nelegālos imigrantus no Vjetnamas un divus viņu pārvietotājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Latvijas robežsargi pagājušās nedēļas nogalē Latgalē aizturējuši 29 nelegālos imigrantus no Vjetnamas un vienu viņu pārvietotāju, informēja Valsts robežsardzē.

Pagājušā naktī tika konstatēts kārtējais valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījums, iesaistot plašus spēkus, pēc vairākām stundām Līdumnieku pagasta Ļebedincu purvā robežsargiem izdevās aizturēt 17 Vjetnamas pilsoņus un 1981.gadā dzimušu Igaunijas nepilsoni, kurš veica personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Savukārt šodien valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas pazīmes robežsargi konstatēja arī Pasienes pagastā. Veicot pārkāpēju meklēšanas un vajāšanas pasākumus, netālu no Ļuzinas ezera robežsargi aizturēja vēl 12 Vjetnamas pilsoņus.

Abos gadījumos par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu sākts kriminālprocess, bet pirmajā gadījumā kriminālprocess sākts arī par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Kopumā šogad nepilnu piecu mēnešu laikā par nelikumīgu «zaļās» robežas šķērsošanu aizturēti 110 trešo valstu piederīgie, no tiem 102 Vjetnamas pilsoņi, savukārt par viņu pārvietošanu aizturēti septiņi Krievijas, deviņi Latvijas, trīs Polijas, viens Kirgizstānas, viens Tadžikistānas un viens Igaunijas valsts piederīgais.

Turpretī pērn kopumā par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēti 139 trešo valstu piederīgie, tostarp 98 Vjetnamas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu