Madonā sāk pilsētas vidusskolu tīkla sakārtošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar mērķi sakārtot Madonas pilsētas izglītības iestāžu tīklu atbilstoši demogrāfiskajai situācijai un uzlabot skolēnu mācību vidi, piesaistot Eiropas fondu finansējumu, Madonas novada pašvaldība sāk pārmaiņu procesu pilsētas vidusskolās.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone, apkopotie statistikas dati liecina, ka valstī valdošā tendence bērnu skaitam samazināties ir vērojama arī Madonas novadā un pilsētā. Šādu situācijas izveidi ir ietekmējusi zemā dzimstība un iedzīvotāju migrācija, un lai arī var uzskatīt, ka skolas vecuma bērnu skaits novadā ir nostabilizējies, migrācijas rezultātā tas turpina samazināties.

Tā piemēram, sešu gadu laikā, kopš izveidots novads, skolēnu skaits ir samazinājies par 787 izglītojamajiem jeb 24%, vislielākais samazinājums ir tieši vidējās izglītības posmā – turpat puse. Sarucis arī to 9.klašu absolventu skaits, kas turpina mācības tālāk 10.klasē.

Taču bez statistikas rādītājiem pašvaldībai ir jānodrošina arī tas, cik konkurētspējīgu un izcilu izglītības piedāvājumu skolas var piedāvāt saviem audzēkņiem gan saturiski, gan izglītības infrastruktūras ziņā. Tāpēc, lai uzlabotu un modernizētu mācību vidi, veicot skolu tīkla reorganizāciju, tiktu piesaistīts ERAF finansējums 798000,00 eiro apmērā un valsts ģimnāzijai plānotais finansējums 1 325 000,00 eiro apmērā Izglītības un zinātnes ministrijas izsludinātā specifiskā atbalsta mērķa «Modernizēt vispārējās izglītības iestādes» projekta ietvaros.

Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne norāda, ka pašvaldība vēlas, lai iecerētās pārmaiņas būtu mērķtiecīgas un uz ilgtermiņa attīstību vērstas ar izcilu mācību vidi un mācību tehnoloģiju kvalitāti. Izglītības jomas vadītāja uzsver, ka pārmaiņu process šobrīd ir aizsācies un norisinās diskusiju līmenī par to, kā veiksmīgāk un labāk veikt izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu.

Pēc pašreizējās ieceres paredzēts, ka, sākot no 2017.gada 1.septembra, mācības tiks uzsāktas apvienotajā Madonas novada vidusskolā, kas veidota uz pašreizējās Madonas 1. un 2.vidusskolu bāzes. Savukārt Madonas Valsts ģimnāzija tiek pārvietota uz pašreizējās Madonas 2.vidusskolas telpām.

Šobrīd uz 8110 pilsētas iedzīvotājiem Madonā darbojas četras vidējās izglītības iestādes - divas vidusskolas, valsts ģimnāzija un vakara maiņu vidusskola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu