Aiviekstes HES tīrīšanas laikā gājis bojā vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latvenergo.lv

Aiviekstes HES tīrīšanas laikā trešdienas pusdienlaikā gājis bojā vīrietis, informēja Valsts policijā.

Sākotnējā informācija, kas ir policijas rīcībā, liecina, ka bojā gājušais ir 1965.gadā dzimis vīrietis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša pavēstīja, ka mediķu ierašanās brīdī klātesošie vīrieti jau bija izvilkuši no ūdens un centušies atdzīvināt. Mediķi turpinājuši viņu reanimēt, taču neveiksmīgi.

Policija sākusi kriminālprocesu, nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu nāves cēloni.

Traģiskais negadījums notika ap plkst. 12.

Kā liecina informācija AS «Latvenergo» mājaslapā, Aiviekstes hidroelektrostacija ir pirmā, kas valstī sāka ražot elektroenerģiju - 1925.gadā. No 1925. līdz 1938. gadam Aiviekstes HES bija lielākā Latvijā ar tajā uzstādīto hidroturbīnu kopējo jaudu 1070 Zs, kas labvēlīgos meteoroloģiskajos apstākļos gadā saražoja ap 5 GWh elektroenerģijas.

HES darbu pārtrauca 1969.gadā, tomēr jau 1988.gadā Aiviekstes HES tika iekļauta atjaunojamo elektrostaciju sarakstā. 1993.gadā tika sākta hidroelektrostacijas hidrotehnisko būvju atjaunošana, un pēc gada stacijas darbība tika atjaunota, palaižot no Zviedrijas saņemto «Frensis» tipa turbīnu.

Aiviekstes HES kopējā jauda ir 0,8 MW. 2007.gadā kopumā tika saražotas 3 GWh elektroenerģijas, kas ir aptuveni 0,1% no AS «Latvenergo» kopējās izstrādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu