«Google» kartē Venta vairs netiek kļūdaini dēvēta par Vadaksti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tehnoloģiju giganta «Google» tiešsaistes kartē izlabots kļūdainais Ventas nosaukums, un Kurzemes lielākā upe vairs netiek kļūdaini dēvēta par Vadaksti.

Šo kļūmi, kad Venta visā tās garumā Latvijas teritorijā «Google» kartē bija nosaukta tās labā krasta pietekas Vadakstes vārdā, bija pamanījuši arī Kuldīgas aktīvās atpūtas centra pārstāvji, kuri pāris reižu par to ziņojuši tiešsaistes kartes izstrādātājiem.

Kā pastāstīja Kuldīgas aktīvās atpūtas centra direktors Artis Gustovskis, tūlītēja reakcija gan nav sekojusi. Tagad, kad nosaukums kartē beidzot ierakstīts pareizi, Gustovskis pieļauj, ka kompānija «Google» gan ir reaģējusi uz šo aizrādījumu un kļūmi novērsusi, taču Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs par to nebija informēts - tas, ka Ventas nosaukums «Google» kartē tagad ir pareizs, Gustovskim bija jaunums.

Jau ziņots, ka pie informācijas tehnoloģiju giganta «Google» vērsās arī Rīgas pilsētas būvvalde, lai lūgtu izlabot Rīgas tiešsaistes kartē redzamo rupeklību - tur kādam Ēveles ielas iekšpagalmam, kas nemaz nav iela, dots nosaukums «Huj iela», aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Šādi kartē bija nodēvēta brauktuve, kas atrodas namu iekšpagalmā pie Krišjāņa Valdemāra un Ēveles ielas krustojuma.

Pašlaik rupjais nosaukums ir nomainīts uz Ēveles iela.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu