Pārgaujas novadā uzsākts skrējiens pretī Latvijas simtgadei (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Latvijas 100 gadu jubilejai, Latvijā notiek dažādas aktivitātes. Biedrība "Straupes jaunieši", par godu šī gada Latvijas 97.dzimšanas dienai, nolēma rīkot skrējienu, distancēs apspēlējot skaitli 97.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Pārgaujas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Hofmane, mazākie skrējēji veica 97 metru, sākumskolas vecuma bērni – 970 m, bet lielākie – 9,7 km distanci. Kopā skrējienā piedalījās 92 dalībnieki.

Skrējiena vēstnesis Saeimas deputāts un Pārgaujas novada iedzīvotājs Valters Dambe uzrunājot skrējējus, lepojās, ka jau pirmajā gadā jauniešiem izdevies sapulcēt krietnu skrējēju pulku. V.Dambe atgādināja, ka mums ir jānovērtē tas, ka mums ir pašiem sava, brīva valsts, tāpēc kā svētkos, tā ikdienā jābūt Latvijas patriotiem! Arī pats deputāts devās trasē un godam pieveica 4,7 km distanci.

Jāsaka – jo lielāka distance, jo vairāk skriet gribētāju. 97 metru distancē startēja 7 bērni. Divi mazākie skrējēji trasi pieveica ar mammas un vecmāmiņas palīdzību un par paveikto saņēma pateicības un gardumus. 970 metru distancē devās 17 bērni, savukārt 4,7 km un 9,7 km distances pieveica attiecīgi 32 un 33 skrējēji.

Uzmanību piesaistīja neparastie vecuma grupu nosaukumi, kuri tika izvēlēti atbilstoši populāriem Latvijas sportistiem un to vecumam – Jānim Krūmiņam, Uļjanai Semjonovai, Mārim Štrombergam, zelta florbolistu paaudzei un Igoram Vihrovam. Tie, kuru mērķis nebija sacenšanās ar citiem, veica Veselības grupas distanci – 4,7 km. Straupes jaunieši bija pacentušies par sporta vēstures pētīšanu, ikviens interesents varēja iepazīties ar dažādiem faktiem par nozīmīgiem notikumiem Latvijas sportā – jaunu sporta veidu rašanos, nozīmīgu sportistu dzimšanas dienām u.tml.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu