Daugavpils mērs paziņo par taupības režīma ieviešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) izņēmis no domes sēdes dienas kārtības jautājumu par dārgas automašīnas iegādi pašvaldības vajadzībām, skaidrojot - kamēr pašvaldība nav atrisinājusi problēmas ar atsevišķiem projektiem, ir jāievieš taupības režīms.

Kā informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, domes sēdē šodien bija plānots lemt par 50 000 eiro (ar PVN) vērtas automašīnas iegādi pašvaldības vajadzībām. Neskatoties uz to, ka minētais jautājums jau ticis skatīts domes finanšu komitejā un lielākā daļa tās locekļu šo lēmumprojektu bija atbalstījusi, Daugavpils mērs nāca klajā ar iniciatīvu šo jautājumu neiekļaut dienas kārtībā.

«Es uzskatu, ka patlaban pašvaldība nevar atļauties liekus tēriņus. Vismaz līdz tam brīdim, kad atrisināsies problēma ar projektiem, kuros piedalījās firma «Gādība«. Domē ir saņemta Reģionālās attīstības aģentūras vēstule par to, ka pašvaldībai būs jāatmaksā 1,5 miljoni eiro saistībā ar šīs firmas pārkāpumiem. Notiek pārrunas ar valdību, kādā veidā segt pašvaldības zaudējumus. Bet, kamēr problēma nav atrisināta, jāievieš taupības režīms,» paskaidroja Lāčplēsis.

Firma «Gādība» savulaik vinnēja 14 konkursos visā Latgalē un ieguva pasūtījumus skolu remontiem Daugavpilī, Ambeļu kultūras namā, kā arī citu objektu būvniecībā. Taču pēc tam kļuva zināms, ka Valsts ieņēmumu dienests nelikumīgi izsniedzis izziņu par nodokļu nomaksu. Tieši šī iemesla dēļ Eiropas Savienības finansējums ir jāatgriež.

Vaicāts, kāpēc par pārkāpumiem, kurus pieļāvusi valsts iestāde, ir jāatbild pašvaldībai, Lāčplēsis paziņoja, ka, lai atrastu pilsētai labvēlīgu risinājumu, viņš radušos situāciju jau apspriedis Finanšu ministrijā, konsultējoties ar speciālistiem, un patlaban šo jautājumu plāno apspriest arī ar Ministru prezidenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu