Kuldīgas pašvaldība piešķirs stipendijas studentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīgas novada dome no šodienas līdz 1.jūlijam pieņems pieteikumus konkursam par stipendiju Kuldīgas novada talantīgajiem jauniešiem studijām augstskolā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Plānots, ka arī nākamajā mācību gadā tiks piešķirtas astoņas stipendijas pilna laika studijām Latvijā akreditētas augstskolas pirmajā kursā. Stipendijas apmērs ir 70 eiro mēnesī, un to izmaksā 10 mēnešus - no septembra līdz jūnijam.

Lai pretendētu uz stipendiju, kandidāta deklarētajai dzīvesvietai jābūt Kuldīgas novadā vai jāmācās Kuldīgas novadā, bet vidējai atzīmei jābūt 7,5 balles vai augstākai. Stipendijai var pieteikties kandidāts, kurš atbilst kādam no izvirzītajiem noteikumiem - ir no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes vai bārenis, viņu audzina viens no vecākiem, viņš ir no daudzbērnu ģimenes (trīs un vairāk bērnu līdz 18 gadiem) vai vidusskolas laikā guvis panākumus mācību priekšmetu olimpiādēs.

Dokumenti jāiesniedz personīgi Kuldīgas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā, Baznīcas ielā 1, Kuldīgā. Kandidātu pieteikumus izvērtēs komisija.

Studentam, kuram piešķirta stipendija, regulāri jāapmeklē studiju nodarbības un jāgūst sekmīgi studiju rezultāti, par kuriem pirmā semestra un mācību gada beigās jāiesniedz atskaite. Ja stipendiāts nenokārto sesiju vai pārkāpj citus līguma nosacījumus, piešķirtā stipendija ir jāatmaksā.

Finansējums 5600 eiro apmērā stipendijām talantīgo jauniešu atbalstam paredzēts no mērķa ziedojuma, ko Kuldīgas novada pašvaldības ziedojumu kontā ieskaitījusi SIA «SilJa» valdes priekšsēdētāja Silva Jeromanova-Maura.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu