Cēsu mērs uzskata, ka noteikt minimālu skolēnu skaitu vidusskolā būtu lietderīgi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs («Vienotība») uzskata, ka iepriekš rosinātā minimālā skolēnu skaita noteikšana vidusskolu klasēs būtu atbalstāma.

Rozenbergs intervijā pastāstīja, ka šis jautājums pārrunāts arī partijā «Vienotība» un princips, ko politiskais spēks atbalsta, ir lai sākumskolas (1.-6.klase) ir pēc iespējas tuvāk bērna dzīvesvietai, jo tur vēl nesākas dabaszinību priekšmeti – ķīmija, fizika, bioloģija -, kam nepieciešamas laboratorijas un specializētas iekārtas.

«Par maksimālo, minimālo piepildījumu sākumskolās man ir grūti komentēt. Savukārt attiecībā uz 7.-12.klasi es atbalstu minimālā skolēnu skaita klasē noteikšanu, diferencējot lielās pilsētas, novadu centrus u.tml. Uzskatu, ka vidusskolu kategorijā varam koncentrēt lielākās skolās lielāku skolēnu skaitu, pievedot bērnus no apkārtējām teritorijām un nodrošinot visiem vienlīdzīgu izglītības pieejamību un kvalitāti,» pauž mērs.

Iepriekš Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apsvērusi iespēju noteikt mazāku minimālo skolēnu skaitu, kas nepieciešams 10.klases atvēršanai novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu