Sāks likvidēt būvgružu izgāztuvi vēsturiskajā pilsētas lidlaukā «Spilve»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šonedēļ Rīgā tiks sākta apjomīgākās būvgružu izgāztuves likvidēšana vēsturiskajā pilsētas lidlaukā «Spilve», informēja Rīgas domē.

Pēc speciālistu aplēsēm, pērn ļaunprātīgu būvgružotāju izveidotās nelegālās izgāztuves apjoma novākšanai vēsturiskajā pilsētas lidlaukā «Spilve» būs nepieciešams ne mazāk kā 600 kravas mašīnu.

Atkritumu izvešanu, tostarp paredzot arī to šķirošanu un pārstrādi, atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātiem veiks atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums «Clean R».

Piesārņotās teritorijas platība ir 4100 kvadrātmetri, tās sakopšana pašvaldības uzņēmumam «Rīgas nami» izmaksās 50 000 eiro.

Jautājums par stingrāku būvgružu aprites pārraudzību un atkritumu pārvadātāju kontroli neilgi pirms Jāņiem tika skatīts arī Saeimas Vides un klimata apakškomisijā.

Lai pārrunātu veicamo darbu organizāciju, rīt, 30.jūnijā, plkst. 12 lidlauka «Spilve» teritoriju Daugavgrīvas ielā 161 apmeklēs Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), SIA «Rīgas nami» vadība un uzņēmuma «Clean R» vadība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu