Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Caunem pārmet piekaušanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Savulaik par malumedniecību aizdomās turētais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune iekūlies jaunās nepatikšanās. Vietējā pagasta jaunieši apgalvo, ka Caune vienam no viņiem iesitis ar dūri pa seju, turklāt – novada pašvaldības policijas priekšnieka klātbūtnē. Caune skaidro, ka mēģinājis atturēt jauniešus no pārgalvīgas braukšanas, bet fiziskas vardarbības faktu noliedz, otrdien vēstīja LTV «Panorāma».

Konflikts starp Jelgavas novada Vircavas pagasta jauniešiem un novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni izcēlies pagājušā piektdienā. Pēc viena iesaistītā jaunieša teiktā, viņš ar draugiem BMW markas automašīnā vienkārši vizinājies, kad aiz muguras parādījies domes priekšsēdētājs.

«Viņš dzinās mums pakaļ, stūma grāvī, dzina iekšā, mēs nobijāmies visi trīs. Mēs braucām prom pa šo ceļu atpakaļ, mūs apturēja, lika iepūst trubiņā visiem. Mēs, protams, iepūtām, klausījām, un tad atbrauca Ziedonis Caune. (..) Tas, kas brauca ar to «bembi», - Igors - iekāpa policijas mašīnā, un tad Ziedonis Caune atvēra durvis un prasīja policistiem steku, lai tā kā atspārdītu to Igoru. Protams, policija pateica - nav vajadzības. Policists atvēra durvis, un Ziedonis Caune iesita ļoti spēcīgi Igoram, un tad Igors apgāzās mašīnā, sāka raudāt un asinis ļoti tecēja no deguna. Ziedonis Caune pasmējās, atsveicinājās ar visiem policistiem un, kad ieraudzīja, ka Igora tētis nāk, aizlaidās,» raidījumam stāstīja cietušā jaunieša draugs Linards.

Ziedonis Caune situāciju apraksta citādi. Viņš devies mājās no darba, kad pamanījis garām braucam BMW, kura vadītājus policija jau ilgi cenšas sodīt par ālēšanos uz vietējiem ceļiem. «Es braucu no muguras putekļos, piebraucu tuvāk, lai redzētu numuru, pa gabalu nevar redzēt, es piebraucu nu metrus 20 - 15, lai redzētu mašīnas numuru,» teica Caune. Jautāts, vai jauniešiem sitis, viņš attrauc: «Varbūt viņi rakstīs arī to, ka es braucu un viņi mani noķēra. Arī tā var būt, es jau nevaru pateikt, kā cilvēki komentē.» Caune noliedz, ka būtu jauniešiem sitis, un piebilst: «Es cīnījos un cīnīšos pret šādiem agresīviem braucējiem jauniešiem, jo tas novadā ir beidzies jau ar traģiskiem notikumiem - viens ir aizsaulē, viens slimnīcā, un iedzīvotāji katrā sapulcē pārmet man, ka netiekam galā ar šādiem autobraucējiem.»

Tajā pašā krustojumā Mazlaukos, kur sastapts Linards, uz ceļa seguma redzamas melnas švīkas no riepām, kas nepārprotami liecina par tā saukto driftošanu.

Linards gan stāsta, ka uz Mazlaukiem driftot braucot daudzi; arī tumšās BMW markas automašīnās. Tieši šādu auto ievērojuši vietējie.

«Diezgan bieži braukā, braukā. Akmeņi iet pa gaisu, pa ceļu «goņījās» vakaros,» apstiprina Mazlauku iedzīvotājs Normunds. Arī Mazlauku iedzīvotājs Aleksandrs stāsta: «Nopirka to bembi, piekto modeli, un braukā. Pie veikala tur, redzat, melna strīpa. (..) Baidāmies, jā, baidos par savu suni, bērni arī brauc ar riteņiem.»

Novada policijas priekšnieks Haralds Dauginovičs, kurš, kā stāsta jaunieši, bijis klāt konflikta brīdī, bet sitienu izlicies neredzam, notikušo neapstiprina, bet atturas arī noliegt. «Negribu komentēt, lai valsts policija tiek galā. Ja grib, lai runā ar mums atkārtoti, lai runā ar pārējiem, lai runā un skatās, tā situācija nav viennozīmīga, it sevišķi, ja pa vidu vēl ir piedzērušies cilvēki, kas ir neadekvāti galīgi, un mums ir, pasarg dievs, jāstāv šitā, kad spļauj virsū, tas ļoti sarežģīti. (..) Mašīnā acis lielas ir. Motors jaudīgs; izņemot to, kur ir gāzes pedālis, viņš neko vairāk nezina.. tas, kas stāv pie zārka savam bērnam, atceras gan, un pārējie arī tad sāk domāt, bet tas uz īsu brīdi,» saka Dauginovičs.

Dauginovičs arī atturas komentēt, vai domes priekšsēdētājam pienāktos ar dūrēm pārmācīt jauniešus, pat ja viņi ir bīstami, norādot – par to visu lems valsts policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu