Igaunijas pilsonis vēlējies piepelnīties ar smilteniešu izlietotajām PET pudelēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūnija sākumā kāds Igaunijas pilsonis vēlējies piepelnīties ar smilteniešu izlietoto PET pudeļu tālāku realizāciju, pilsētas informācijas portālam Smiltene24.lv ziņo Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa.

Viņš norāda, ka 11.jūnijā veicot patrulēšanu Smiltenē, Gaujas ielā, Smiltenes novada Pašvaldības policijas darbinieku redzeslokā nonāca aizdomīga persona, kura piesaistīja policijas uzmanību ar kravas autobusu un rosīšanos pie «ZAAO» PET pudeļu konteinera.

Veicot pārbaudi notikuma vietā tika aizturēts Igaunijas Republikas pilsonis, kurš nodarbojās ar savdabīgu «biznesu» - PET pudeļu šķirošanu no konteinera, vākšanu un kraušanu polietilēna maisos.

Pudeles persona bija paredzējusi vest uz Igauniju, kur tās varētu realizēt, (nododot taras pieņemšanas maksas automātos). Tā kā šādas darbības kvalificējamas kā atkritumu apsaimniekošanas likuma pārkāpums, tika sākta administratīvā lietvedība, notikuma vietā tika izņemta automašīnas krava - 23 maisi ar PET pudelēm.

Lieta nosūtīta izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai Valsts vides dienestam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu