Siguldā atjaunota skatu vietas infrastruktūra pie Mednieku namiņa (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dabas aizsardzības pārvalde Siguldas novadā atjaunojusi ainavas vērošanas vietas labiekārtojumu vienā no iecienītākajiem pastaigu un velomaršrutiem starp Krimuldas pili un Velnalas klintīm.

Kā pilsētas informācijas portālam Sigulda24.lv ziņo Dabas aizsardzības pārvaldē, Gaujas nacionālā parka apmeklētājiem, mērojot dabas taku, nu iespējams atpūsties vai patverties no lietus izbūvētajā nojumē, kā arī sasildīties vai pagatavot maltīti ierīkotajā ugunskura vietā. Atpūtas vieta savulaik ierīkota, jo no turienes paveras viens no padsmit skaistākajiem un gleznainākajiem skatiem uz Gaujas senieleju no Krimuldas puses.

Diemžēl pērn nenoskaidroti vandāļi šo atpūtas vietu nodedzināja.

Labiekārtojuma atjaunošanu atbalstījis Siguldas novada uzņēmums "Deko mulča".

Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģiona administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts norāda: "Savulaik izveidojot Gaujas nacionālo parku, liela daļa dabas tūrisma infrastruktūras tika izveidota tieši ar sabiedrības un tā laika uzņēmēju saziedotiem līdzekļiem. Novērtējam, ka arī mūsdienās vietējie komersanti izprot dabas vērtību tuvumu un to, ka šīs bagātības saudzīgā izmantošanā un saglabāšanā nākamajām paaudzēm ir svarīga atbilstošas infrastruktūras izveide."

Viņš piebilst, ka atpūtas vieta pie Mednieku namiņa ir tikai viens no objektiem, kas šogad Siguldas apkārtnē piedzīvos pārvērtības. Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu visā Latvijā Dabas aizsardzības pārvalde īsteno projektu par dabas tūrisma infrastruktūras atjaunošanu. Liela daļu darbu norisināsies tieši Gaujas nacionālajā parkā un Siguldā, kur jau tiek atjaunotas un no jauna izveidotas dabas takas, kāpnes, stāvlaukumi, ierīkotas, atjaunotas atpūtas vietas u.tml.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu