Durbē pilnībā nodeg klēts 105 kvadrātmetru platībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.augusta plkst.6.30 līdz 27.augusta plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus, no kuriem 27 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja VUGD pārstāvji, plkst.14.55 tika saņemts izsaukums uz Durbes novada Durbes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies klēts ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka nodegusi pilnībā – tai ir iebrucis jumts un sienas. Kopējā degšanas platība bija 105m2. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.16.25 un kā tā iespējamais cēlonis tiek minēts netālu no ēkas dedzināts un bez uzraudzības atstāts ugunskurs.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, salmi, zaru kaudze, kūts mēsli, labības rugāju lauki, kūdra, siena ruļļu prese, vieglā automašīna, dārza māja, šķūnis un bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Trijos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros, pēc ceļu satiksmes negadījumiem, cilvēki bija iespiesti automašīnās un viņiem bija nepieciešama palīdzība. Burtnieku novadā automašīnā bija iespiests cilvēks, kurš tika atbrīvots no automašīnas vēl pirms VUGD ierašanās. Gulbenes novadā glābēji no automašīnas ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja trīs cilvēkus, savukārt divi tika atbrīvoti vēl pirms VUGD ierašanās. Savukārt Ķekavas novadā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja arī trīs kaķiem, kuri bija nokļuvuši nelaimē – Liepājā no koka nocelts kaķis, savukārt Rīgā divi kaķi atbrīvoti no vieglās automašīnas motora nodalījuma un nogādāti veterinārajā klīnikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu