Jūrmalā 5.septembrī svinēs Kauguru rudens svētkus (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5.septembrī Jūrmalā, Raiņa ielā, norisināsies Kauguru rudens svētki, piedāvājot bagātīgu kultūras un izklaides programmu.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite, visas dienas garumā no plkst.12.00 līdz 22.30 norisināsies koncerti, izklaides un sporta aktivitātes, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kurās jūrmalniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties bez maksas. Svētku noslēgumā plkst.21.00 uzstāsies Intars Busulis un "Abonementa orķestris" Kārļa Lāča vadībā, un pēc tam svētku apmeklētājus priecēs krāšņa rudens svētku uguņošana.

Šis ir Raiņa jubilejas gads, tādēļ arī Kauguru rudens svētku programma sasaucas ar izcilā latviešu dzejnieka dramaturģijas pērlēm. Jūrmalas kolektīvu muzikālie, deju un teātra priekšnesumi apvienoti zem nosaukuma "Spēlēju, dancoju", aktivitātes un radošās darbnīcas bērniem vieno "Zelta zirga" tematika, bet izglītojošās aktivitātes pieaugušajiem par Kauguru vēsturi un jūru, kā arī erudīcijas un sportiskās formas pārbaudes apvienotas pasākumu kopumā "Pūt vējiņi!".

Vai zinājāt, ka Kauguri ir apdzīvotākā Jūrmalas pilsētas daļa? Šeit ir daudz skolu un dažādu pašdarbības kolektīvu. Kaugurieši gan spēlē teātri, gan dzied un dejo, kā arī aktīvi sporto – spēlē futbolu un handbolu. Turklāt iespējas atrast sev interesējošas brīvā laika nodarbes ir visām paaudzēm – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un arī senioriem. Radošie pašdarbības kolektīvi un Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centrs ir radījuši koncertprogrammu, lai sev un visiem klātesošajiem sagādātu īstus svētkus. Programma ar savu daudzveidību priecēs gan lielos, gan mazos svētku apmeklētājus Raiņa ielā uz lielās skatuves laikā no plkst.12.00 līdz 19.00.

Ja plānojat Kauguru rudens svētkus apmeklēt kopā ar bērniem, varat būt droši – garlaicīgi nebūs! Laikā no plkst.12.00 līdz 17.00 Raiņa ielas posmā no Jurģu līdz Nometņu ielai būs plaša aktivitāšu un radošo darbnīcu zona bērniem – piepūšamās atrakcijas "Lec kā zirgs", orientēšanās mazajiem "Saliec Raiņa dzejoli", kā arī Bērnu un jauniešu interešu centra un Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņu vadītas radošās darbnīcas, kurās mazie svētku apmeklētāji varēs izveidot pašdarinātus, dekoratīvus koka magnētiņus, izzināt ziedu kārtošanas mākslu jeb floristiku, pamēģināt aušanu uz nelielām, bet īstām stellēm, iemācīties locīt origami un vēl izmēģināt daudzas citas interesantas nodarbes.

Svētki būs īpaši interesanti arī jauniešiem, kam patīk mūsdienīgi sporta veidi un aktivitātes. Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centrs skatītājus pārsteigs ar kartinga, skeitborda, Lego robotikas paraugdemonstrējumiem un velo apmācības prezentācijām. Tāpat visi interesenti varēs vērot arī Jūrmalas boksa skolas prezentācijas un SBS Jūrmala galda tenisa paraugdemonstrējumus un sacensības.

Pieaugušie atsevišķā, izzinošā aktivitāšu un atpūtas zonā "Pūt vējiņi!" varēs iepazīties ar Kauguru vēsturi, uzzināt interesantus faktus par Kauguriem senatnē un mūsdienās, kā arī ielūkoties nākotnes projektos un iecerēs. Ja vēlaties pavadīt laiku mierīgākās noskaņās, aicinām piedalīties jūras glezniecības plenērā vai aplūkot jūras tematikai veltītas fotogrāfijas. Savukārt, ja vēlaties izkustēties un pārbaudīt savu sportisko formu, jums patiks stafetes, spēka un veiklības pārbaudes šķēršļu joslā "Zvejnieka dēls". Sarūpēti radoši un erudīcijas uzdevumi arī prāta asināšanai.

Kas gan būtu rudens svētki bez īsta amatnieku tirdziņa un paštaisītiem kārumiem? Visu dienu darbosies Kauguru tirdziņš, kurā varēs iegādāties amatnieku darinājumus, smukumlietas un gardumus, pirms tam vērojot arī arodu demonstrējumus.

Vakara koncertā pirms Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" uzstāšanās un svētku uguņošanas no plkst.19.00 uz lielās skatuves muzicēs arī DJ Gustavito, Markus Riva un "Rock5".

Sīkāka informācija par Kauguru rudens svētku programmu un citiem pasākumiem pieejama Jūrmalas pilsētas mājaslapā www.jurmala.lv.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu