Rīgā skolu remontos ieguldīti 10,5 miljoni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas izglītības iestādes ir sagatavotas jaunajam mācību gadam. To ceturtdien, 26.augustā, sākumskolā «Valodiņa» preses konferencē apliecināja Rīgas pašvaldības vadība.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, kopumā 1.septembrī Rīgā uz skolām un bērnudārziem dosies aptuveni 89 tūkstoši bērnu un jauniešu.

«Šogad ir iezīmējusies pozitīva demogrāfijas tendence, un mācības 1.septembrī Rīgas izglītības iestādēs uzsāks par 500 pirmklasniekiem vairāk. Būtisks notikums šajā septembrī būs arī otrās maiņas likvidācija Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā un Rīgas 34.vidusskolā. Un trešā pozitīvā ziņa šajā mācību gadā ir tā, ka pašvaldībai ir izdevies solīto pārvēst darbos, un ir uzsākti Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas, kas atrodas Bruņinieku ielā 24a, renovācijas darbi,» par pilsētas izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks papildināja: «Kā katru gadu turpinājām solījumu izpildi praksē, un arī šogad izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanā ir ieguldītas 10,5 miljoni eiro lielas investīcijas. Arī šogad ir notikuši izglītības iestāžu iekštelpu un fasāžu remontdarbi, veikti ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi un nomainīti virtuves bloki. Pie skolām un bērnudārziem tiek izveidoti jauni fizisko aktivitāšu un rotaļu laukumi, kurus ir iespēja apmeklēt ikvienam tās apkaimes iedzīvotājam.»

«2015./2016.mācību gadā turpināsim strādāt pie tā, lai pirmskolas, skolas, mūzikas un mākslas skolas, interešu izglītība, sporta iestādes un mūžiglītības institūcijas darbotos saskaņoti, lai tiktu koordinēts metodiskais darbs, jo tas ļaus celt izglītības kvalitāti. Ļoti svarīgi ir sākt gatavoties Latvijas 100 – gadei, tāpēc katra izglītības iestāde tiek aicināta veidot savus projektus,» aicināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

«Ir turpinājies darbs pie Rīgas skolu tīkla pilnveides, kā rezultātā tika reorganizēta Rīgas 24.pamatskola un Rīgas 32.vidusskola, tās apvienotas, izveidojot jaunu vispārējās vidējās izglītības iestādi – Rīgas Austrumu vidusskolu. Rīgas 68.vidusskola pievienota Rīgas 34.vidusskolai, kas nodrošinās plašāku kvalitatīvas izglītības pieejamību,» informēja Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) direktors Guntis Helmanis.

Jaunajā mācību gadā Rīgas pašvaldībā darbosies 115 vispārējās izglītības iestādes, 150 pirmskolas izglītības iestādes, 11 bērnu un jaunatnes sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu centri, 9 bērnu mākslas un mūzikas skolas. 2015./2016.mācību gadā Rīgā tiks nodrošināta izglītības programmas 66 tūkstošiem skolēnu un 23 tūkstošiem pirmsskolas izglītības audzēkņiem.

Visiem Rīgas skolēniem sabiedriskajā transportā būs nodrošināta bezmaksas braukšana. Savukārt pašvaldības skolu, pirmskolu, interešu izglītības iestāžu, sporta, mūzikas un mākslas skolu pedagogi varēs saņemt braukšanas maksas atvieglojumus.

Pilna darba laika pedagoģiskie darbinieki, kuri pašvaldības iestādēs nostrādājuši ne mazāk kā vienu gadu, uz Skolotāju dienu saņems vienreizēju pabalstu no pašvaldības 71,14 eiro apmērā.

No pašvaldības budžeta skolām tika atvēlēti 636 650 eiro jaunu mācību grāmatu un mācību materiālu iegādei. Jaunajā mācību gadā pašvaldība turpinās apmaksāt peldētapmācības programmu 2.klašu skolēniem, budžetā šim mērķim paredzēti 65 452 euro.

No 2014.gada RD IKSD centralizēti organizē skolu un pirmsskolu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumus. Iepriekš brīvpusdienas no valsts budžeta tika nodrošinātas 1. – 3.klases skolēniem, bet ar 2015.gada 1.septembri valsts apmaksātas brīvpusdienas saņems arī 4.klases skolēni. Pašvaldība papildus nodrošina līdzfinansējumu ar celiakiju slimo skolēnu ēdināšanai 24 971 eiro apmērā.

Izglītības iestāžu ēku remontos kopš 2009.gada ir ieguldīti vairāk nekā 100 miljoni eiro. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu ēku un to teritoriju renovācijai šajos gados ir atvēlēti vairāk nekā 49 miljoni eiro. Kopš 2009.gada 17 Rīgas skolas un 15 bērnudārzu ēkas ir pilnībā renovētas, bet 29 izglītības iestādes ir ieguvušas jaunas renovētas sporta zāles. Papildus šiem darbiem ir ierīkoti 98 jauni rotaļu laukumi 26 skolās, bet 49 bērnudārzos veikta ūdensvada un kanalizācijas sistēmas renovācija, nosiltinātas 88 izglītības iestāžu fasādes, no kurām 19 fasādes atjaunotas to vēsturiskajā izskatā, kā arī veikti virkne izglītības infrastruktūras sakārtošanas darbi.

«Plānojam, ka pēc diviem gadiem Rīgas izglītības iestādēs būs renovēti visi fizisko aktivitāšu un rotaļu laukumi. Līdzīgi, kā tagad praktiski ir jau noslēgusies logu nomaiņas programma, kura turpinās vēl tikai tajās izglītības iestādēs, kuras ir izvietotas vēsturiskajās ēkās,» par gaidāmiem plāniem stāsta Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Šogad lielākie renovācijas darbi norisinās Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā un Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas jaunajā ēkā Kr.Barona ielā 116, kur turpmāk tiks izvietota tās sākumskola.

Vēsturiskā fasāde tika atjaunota Rīgas sākumskolai «Valodiņa», bet logi nomainīti Rīgas Ezerkrastu pamatskolai un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijai. Ūdensvada un kanalizācijas tīklu nomaiņas darbi tika veikti Rīgas 4.speciālā internātpamatskolā un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā.

Arī šogad tika uzlabota fizisko aktivitāšu infrastruktūra, sporta zāles tika renovētas Rīgas Purvciema vidusskolā un Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Savukārt lieli sporta kompleksi, kurā pieejams pilns fizisko aktivitāšu spektrs – dažāda veida ielu trenažieri, futbola, volejbola un basketbola laukumi, rotaļu ierīces un vieglatlētikas sektors – tika izveidots Vecmīlgrāvī Rīgas 31.Vidusskolā un Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā.

Sešās izglītības iestādēs tika veikti teritoriju labiekārtošanas darbi: Rīgas 68. vidusskolā, Purvciema vidusskolā, Rīgas 25.vidusskolā, Rīgas Valsts Vācu ģimnāzijā, Rīgas 4.speciālā internātpamatskolā un Rīgas 51.vidusskolā.

Plašāka informācija par Rīgas izglītības iestāžu remontdarbiem ir pieejama Rīgas domes Īpašuma departamenta mājas lapā: www.rdid.lv

Informācija izglītības jomā, tajā skaitā aktuālie bērnu vecākiem saistoši normatīvie akti, notikumi, pasākumi pieejami Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta interneta vietnē: www.iksd.riga.lv (arī sadaļā izglītība – www.e-skola.lv).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu