Rīga otro gadu nepārspēta- Eiropas WiFi galvaspilsēta (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atkārtoti mērījumi par bezvadu interneta pieejamību Eiropas Savienības dalībvalstīs liecina, ka Rīga saglabā Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētas titulu. Aprēķini veikti, ņemot vērā cilvēku skaitu uz vienu bezmaksas WiFi punktu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite, Latvijas galvaspilsēta ar ~444 cilvēkiem uz vienu WiFi punktu apsteigusi tādas pilsētas kā Tallina (~975 cilvēki), Valleta (~1074 cilvēki), Lisabona (~1090 cilvēki), Viļņa (~2162 cilvēki) un citas.

"Ar brīvpieejas interneta tīkla izbūvi un bezmaksas pakalpojuma ieviešanu esam kļuvuši par paraugu daudzām Eiropas valstīm, ko pierādījusi starptautisko mediju interese. Piemēram, Vīnē līdz 2016.gadam plānots ierīkot 400 jaunus WiFi punktus, taču Rīgas un Latvijas iedzīvotājiem vēl plašāks bezmaksas WiFi internets pieejams trīs gadus. Tāpēc būtisks ir iedzīvotāju novērtējums, un Lattelecom aptauja apstiprina, ka vairāk nekā puse Latvijas interneta lietotāji atzīst, ka pieejamības, kvalitātes un lietošanas ērtuma ziņā Latvijā ir labāks publiskais WiFi tīkls nekā ārzemēs," stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Kopumā Lattelecom Latvijā ierīkojis vairāk nekā 4500 WiFi punktus, no kuriem Rīgas parkos, ārstniecības iestādēs, sabiedriskā transporta pieturvietās un citās sabiedriskās vietās teju 1500 punkti pieejami bez maksas.

Pētījums veikts 2015.gada augustā, ņemot vērā internetā pieejamo informāciju par bezmaksas WiFi punktu skaitu Eiropas galvaspilsētās, savukārt Latvijā punktus, kurus nodrošina uzņēmums Lattelecom.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu