Valmierā brīvpusdienas arī 4. un 5. klašu skolēniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No jaunā mācību gada arī 4. klases skolēni saņems valsts apmaksātas brīvpusdienas. Līdz šim brīvpusdienas par valsts budžeta līdzekļiem tika nodrošinātas 1.-3. klašu skolēniem. 

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv ziņo Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece, grozījumi Ministru kabineta noteikumos «Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus pašvaldībām pamatizglītības iestādes skolēnu ēdināšanai» izstrādāti saskaņā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā «Par akcīzes nodokli», kas stājās spēkā 1.augustā.

Tie paredz no akcīzes nodokļa gūtos ienākumus novirzīt bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai.

Lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem un nodrošinātu bērniem iespēju saņemt vismaz vienu pilnvērtīgu un veselīgu maltīti dienā, Valmieras pilsētas pašvaldība brīvpusdienas jaunajā mācību gadā piešķirs arī Valmieras pilsētas pašvaldības dibināto vispārizglītojošo iestāžu 5.klašu skolēniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu