Ventspils 1.ģimnāzijai piešķir Valsts ģimnāzijas statusu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība šodien pieņēma lēmumu Ventspils 1.ģimnāzijai piešķirt Valsts ģimnāzijas statusu. Līdz ar to izglītības iestāde jauno mācību gadu sāks jaunā statusā.

Valdība, lemjot par Valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu, piekrita tam, ka Ventspils 1.ģimnāzija atbilst noteiktajiem kritērijiem pretendēšanai uz valsts ģimnāzijas statusu.

Ventspils 1.ģimnāzija, sākot ar 2016.gadu, saņems valsts ģimnāzijām paredzēto valsts budžeta papildu finansējumu reģionālā metodiskā centra un pedagogu tālākizglītības centra darbībai.

Atbilstoši kārtībai, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju izglītības iestādēm pedagogu darba samaksai, Izglītības un zinātnes ministrija aprēķināja finansējuma apmēru Ventspils 1.ģimnāzijai 2015.gadam pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Saskaņā ar veikto aprēķinu tas ir 376 920 eiro.

Atbilstoši šajā kārtībā noteiktajam valsts ģimnāziju īstenotajās programmās skolēnu skaitam piemēro koeficientu 1,1. Tādējādi, piešķirot Valsts ģimnāzijas statusu izglītības iestādei no 2015.gada 1.septembra, papildu 2015.gadā nepieciešami 12 568 eiro, savukārt turpmākajiem gadiem ik gadu - 37 704 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu