Druvas vidusskola atklāj pirmo Samsung mobilo digitālo klasi Kurzemē (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.septembrī Druvas vidusskolā tika atklāta pirmā Samsung mobilā digitālā klase Kurzemē. Digitālā klase, kurā ir 38 planšetdatori, tiks izmantota tādos mācību priekšmetos kā matemātika, vēsture, angļu valoda, ģeogrāfija, sports un citi.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Druvas vidusskolas pārstāvji, skolas komandas izstrādātais pārmaiņu projekts šī gada maijā tika atzīts par labāko desmit skolu komandu vidū, un ieguva programmas "Samsung Skola nākotnei. Skolotājs 3.0" galveno balvu – Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā.

"Jauni planšetdatori ļaus mums ne vien dažādot mācību stundas, bet arī atvieglot skolēnu somas. Piemēram, 8.klases skolēniem jau esam pasūtījuši elektroniskās mācību grāmatas, ko stundu laikā viņi varēs lasīt elektroniskā formātā. Turklāt jauno tehnoloģiju pasaulē ievadām ne vien skolotājus un skolēnus, bet arī viņu vecākus, lai arī viņi iepazīstas ar jauno tehnoloģiju priekšrocībām un uzzina, ko viņu bērni apgūst skolā," stāsta Sergejs Beļkevičs, Saldus novada Druvas vidusskolas direktors.

"Es ļoti priecājos un lepojos ar Druvas vidusskolas sasniegumiem programmā "Samsung Skola nākotnei". Iegūtā balva ir "Samsung" ieguldījums skolēnu mācībās, tāpēc esam priecīgi, ka šogad skola mācību gadu uzsāks ar jaunu tehnisko nodrošinājumu. Šī balva ir gan iespēja, gan izaicinājums skolotājiem, taču Druvas vidusskolas kolektīvs sevi ir pierādījis un čakli strādā, lai uzlabotu skolēnu mācību rezultātus un vidi, tāpēc esmu droša, ka viņiem izdosies viss iecerētais," komentē Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

Druvas vidusskolas skolotāji pārsteidza "Samsung skola nākotnei" žūriju – atzītus izglītības ekspertus – ar savu izstrādāto digitālo pārmaiņu projektu "Aktīvs skolēns atbalstošā, mūsdienīgā vidē". Projekta galvenais mērķis bija palielināt skolēnu iesaisti stundu laikā, vairot radošumu, aktivitāti un vēlmi mācīties.

"Mūsu novērojumi liecina, ka 96% "Samsung Skola nākotnei" dalībnieku, ir mainījuši ierasto mācību procesu un ieviesuši tajā daudz jauninājumu. Piecus mēnešus mācījām un iedvesmojām skolotājus pārmaiņām un eksperimentiem, un mēs ļoti lepojamies ar katru no projekta dalībniekiem, jo īpaši ar Druvas vidusskolas komandu, kas savā izstrādātajā projektā nolēma mainīt vietām skolēnu un skolotāju, un ierastās mācību stundas padarīja "citādas" – tādas, kurās aktīvo lomu spēlē skolēns, un kur skolotājs iedvesmo atrast aizraujošus veidus, kā apgūt jauno. Novēlam, lai jauniegūtās tehnoloģijas palīdz veicināt skolēnu sasniegumus mācībās," stāsta Maija Āboliņa – Tomsone, "Samsung skola nākotnei" programmas vadītāja Baltijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu