Cēsīs darbu sāk divas jaunas mācību iestādes (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 1.septembrī, mācību gadu Cēsīs sāka divas jaunas mācību iestādes – Cēsu Pilsētas vidusskola un Cēsu Profesionālā vidusskola.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, turpmāk bijušajās Cēsu pilsētas pamatskolas telpās atradīsies jaunveidotā Cēsu Pilsētas vidusskola, kas apvienos skolēnus un mācībspēku no bijušās Cēsu 2.vidusskolas un Cēsu pilsētas pamatskolas. Savukārt Valmieras ielā 19, bijušajās Cēsu 2.vidusskolas telpās un jaunbūvētajā mācību un ražošanas korpusā, mājos Cēsu Profesionālā vidusskola.

Kā savā uzrunā skolēniem un vecākiem uzsvēra Cēsu Pilsētas vidusskolas direktore Aija Sīmane, "šis ir liels pagodinājums, laime un prieks būt par direktori šiem lieliskajiem bērniem un mācībspēka kolektīvam". Vislielākos sveicienus viņa veltīja visiem 84 pirmās klases skolēniem, kuri šodien sāka savas mācību gaitas Cēsu Pilsētas vidusskolā.

"Vēlos izteikt milzīgu pateicību Cēsu novada domes priekšsēdētājam un pašvaldības darbiniekiem par pūlēm, kas ieguldītas šīs skolas tapšanā. Šis bija trīs gadus ilgs ceļš pretī skolas reorganizācijai. Par veltīto laiku, ieguldītajām pūlēm un milzīgo darbu, kas veikts Cēsu pilsētas pamatskolā, izsaku vislielāko pateicību Mārim Šķēlem, kurš 14 gadus bija šīs skolas direktors," neslēpjot saviļņojumu, savu uzrunu noslēdza Sīmane.

Māris Šķēle pateicās vecākiem, kuri savulaik 14 gadu garumā uzticēja savus bērnus Cēsu pilsētas pamatskolai. "Šobrīd man ir mierīga sirds, jo skola tiek nodota lebestīgās, profesionālās un bērnu mīlošajās Aijas Sīmanes rokās," uzsvēra Šķēle.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs sveica Cēsu Pilsētas vidusskolu kā patlaban lielāko skolu Cēsu novadā. "Bet, neapšaubāmi, šis nav skolas pašmērķis, bet gan tas, lai ikkatrs skolā justos aprūpēts un spētu ielikt pamatakmeni savām nākotnes iecerēm," akcentēja Rozenbergs.

Cēsu novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Lolita Kokina atzina, ka, tiešām – šī skola ir ilgi lolota. Kokina novēlēja veiksmi mācībspēka kolektīvam un pasniedza Cēsu Pilsētas vidusskolas reģistrācijas apliecību, kas nostiprina skolas statusu visos izglītības un valsts reģistros.

Savukārt Cēsu Profesionālās vidusskolas 1.septembris izvērtās īpašs, jo skola ne tikai atradusi sev mājas jaunās, modernās un labiekārtotās telpās Valmieras ielā 19, bet arī tādēļ, ka skolēnus un mācībspēkus īpaši apsveikt bija ieradusies Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Direktore Maira Apsīte pauda prieku, ka mācības sāks 64 jauni audzēkņi un piebilda: "Kad Augusts Julla pirms 95 gadiem dibināja mūsu skolu, viņš aicināja cēsniekus ziedot grāmatas, materiālus, iekārtas, jo skolai vēl nekā nebija. Tagad mums ir viss – mūsdienīga vide, lielisks aprīkojums, zinoši pasniedzēji. Cēsu novada pašvaldībai lēmums par skolas pārņemšanu un līdzdalību tās modernizācijas projektā nebija viegls. Bet nu šis darbs ir paveikts, un sākam jaunu posmu Cēsu Profesionālās vidusskolas vēsturē".

Ministru prezidente uzsvēra, ka ir gods atrasties un būt klāt jaunas skolas pirmās mācību dienas svinībās, jo īpaši uzsverot šīs skolas ieguldījumu Cēsu un Vidzemes reģiona attīstībā. "Latvijas tautsaimniecībai ir nepieciešams kvalificēts darbaspēks, tāpēc profesionālo vidusskolu absolventi tiek vērtēti tik augstu", norādīja Straujuma. Atsaucoties uz skolas starptautiskajiem sasniegumiem un pasaules līmeņa mācību un ražošanas telpām, Ministru prezidente pasniedza globusu, lai skolas direktore uz tā varētu atzīmēt vietas, kurās iegūtas atzinības mācību olimpiādēs vai tiek eksportētas preces, kas radītas Profesionālās vidusskolas skolēnu rokām.

Jānis Rozenbergs norādīja, ka šo 1.septembri var uzskatīt ne vien par Zinību dienu, bet arī par Cēsu Profesionālās vidusskolas atjaunošanas svētkiem, kā arī uzskatīt par lielu dienu reģiona uzņēmējiem, kuri gaida šīs skolas absolventus, jo šeit skolēniem būs iespēja strādāt uz mūsdienīgākajām iekārtām. Domes priekšsēdētājs izteica pateicību pašvaldības darbiniekiem, kuri ieguldījuši lielas pūles, lai taptu šī ēka, un novēlēja veiksmi pasniedzējiem, vadībai, kā arī skolēniem, lai tie iegūst iespējami daudz zināšanu un prasmju, ko tiem sniegs Cēsu Profesionālā vidusskola.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu