Saulainākā vieta Latvijā šovasar bijusi Liepāja

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saulainākā vieta Latvijā šovasar bijusi Liepāja, kur saule spīdējusi 974 stundas, trešdien vēstīja Latvijas televīzijas ziņu raidījums «Panorāma».

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Evita Enģele, Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija liecina, ka

jūnijā saule Liepājā spīdējusi 349 stundas (vidējā norma Liepājā 286 stundas), jūlijā 279 stundas (norma 309), bet augustā 346 stundas (norma 267 stundas).

Nokrišņu daudzums Liepājā jūnijā bijis 14,1mm (norma 47,3mm), jūlijā 75,1mm (norma 67mm), augustā 19,3mm (norma 77,3). Savukārt vidējā temperatūra Liepājā jūnijā bijusi 13,7°C (norma 13,9°C), jūlijā 16,7°C (norma 17°C), bet augustā 18,9°C (norma 19,9°C). Maksimālā temperatūra Liepājā jūnijā sasniegusi 25,3°C (6.jūnijā), jūlijā – 28,3°C (5.jūlijā), savukārt augustā – 30°C (5.augustā).

Laika apstākļu tendences Liepājā parāda, ka ideālas brīvdienas pie jūras nav jāmeklē tālās zemēs. Liepājas pludmale ar, iespējams, baltākajām un maigākajām smiltīm pasaulē stiepjas 8 km garumā un turpinās arī aiz pilsētas robežām. Te ikviens atpūtnieks var izbaudīt lieliskas vasaras brīvdienas – atbrīvot prātu no ikdienas rūpēm, ļauties nesteidzīgai atpūtai un uzkrāt spēkus garajai ziemai. Liepājnieki un pilsētas viesi iecienījuši atpūtu gan pludmalē, izbaudot peldes jūrā, sauļojoties vai malkojot veldzējošu kokteili kādā no pludmales kafejnīcām, gan Beberliņu ūdenskrātuvē, kur, izvēloties aktīvāku atpūtu, iespējams iemēģināt spēkus kaitošanā.

Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja apkopotā informācija par tūristu apmeklējumu Liepājā (tūristi, kas vērsušies tūrisma birojā) liecina, ka

salīdzinājumā ar 2014.gada vasaru šovasar tūristu skaits Liepājā ir audzis par 11,12%,

ievērojami audzis tūristu skaits tieši no Lietuvas – par 34,40% (statistika par periodu no maija līdz augustam).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu