Latgalē policija nedēļas laikā likvidē divas marihuānas audzētavas (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latgalē policija nedēļas laikā likvidē divas marihuānas audzētavas, pilsētas informācijas portālam Preili24.lv ziņo Valsts policijā (VP).

24.septembrī VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, realizējot operatīvo informāciju, Vārkavas novada Vārkavas pagastā meža masīvā, konstatēja narkotisko vielu saturošo augu nelikumīgu audzētavu.

{|ARTICLE_ATTACHMENT attachment_table=[articles] attach_hidden_id=[68cd9b7ae4c2a66f8f821d44dd77] style=[]}

Ierīkotajās siltumnīcās likumsargi atrada un izņēma 11 marihuānas augu stādus, kā arī jau gatavo produkciju, proti, aptuveni 1227 gramus kaltētas marihuānas. Turpat likumsargi atrada un aizturēja arī pašu "dārznieku", 1988.gadā dzimušu vīrieti, kurš, lai pieskatītu un regulāri varētu rūpēties par saviem augiem, bija speciāli iegādājies arī dārza mājiņu - treileri.

Sakarā ar minēto atradumu policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta otrās daļas.

VP norāda, ka par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu lielos apmēros soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat 28.septembrī Ludzas novada Ņukšu pagastā tika atrasti un izņemti pieci marihuānas augu stādi. Policijā uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu