Limbažu Lielezera zivju saime papildināta ar 20 000 vienvasaras vēdzelēm (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Limbažu Lielezera zivju saime papildināta ar 20 000 vienvasaras vēdzelēm, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Jaunās ezera iemītnieces atceļoja uz Limbažiem no Pārtikas drošības, dzīvnieku Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR zivju audzētava "Tome" filiāles "Pelči".

{|ARTICLE_ATTACHMENT attachment_table=[articles] attach_hidden_id=[6da13ff8f44bfd42a58c3e94faeb] style=[]}

PA ALDA šoruden plāno ar 30 000 vēdzeļu no minētās zivju audzētavas papildināt arī Augstrozes Lielezeru.

Vēdzeļu mazuļu laišanā Lielezerā piedalījās Limbažu pilsētas un pašvaldības īpašumu apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Ilze Pastva, pašvaldības aģentūras ALDA direktors Jānis Remess, zivju audzētavas "Pelči" vadītājs Valdis Plaudis, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji: Līga Liepiņa (Auseklis), Juris Bebrišs (Limbažu TV), biedrības "Lādes ezers" valdes priekšsēdētājs Jānis Martinsons un jaunās makšķernieku paaudzes pārstāvji: Roberts Lietiņš un Jānis Mikus Remess.

Zivju audzētava "Pelči" atrodas Kuldīgas novadā un tajā publisko ūdenstilpju papildināšanai tiek audzēti vēdzeļu mazuļi, līdaku un nēģu kāpuri. ZA "Pelči" zivju mazuļi tiek audzēti dabīgos apstākļos - dīķos, kur barojas ar dabīgu barību, līdz ar to jaunajām iemīniecēm būs vieglāk iekārtoties Limbažu Lielezerā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu