Salacgrīvas novadā tiksies pirmajā dabas pētnieku pārgājienā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 10.oktobrī, Salacgrīvā notiks Nēģu diena, kuras ietvaros Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) dabas izglītības centrs "Ziemeļvidzeme" aicina doties pirmajā dabas pētnieku pārgājienā.

Kā pilsētas informācijas portālam Limbazi24.lv ziņo DAP, pārgājienā varēs izzināt un iepazīt piekrastē atrodamās gliemeņu čaulas, jūras zīles, noteiktu putnu sugas, un aļģes - zaļaļģes, brūnaļģes un sārtaļģes.

Pārgājiens startēs plkst.11.00 no Kuivižu mola, finišs plānots ap plkst.14.00 pie Salacgrīvas mola.

Piekrastes dabas daudzveidību sestdien varēs iepazīt arī no plkst.14.00 līdz plkst.20.00 dabas izglītības centrā "Ziemeļvidzeme" iesaistoties tematiskās aktivitātēs - uzzināt, kā nosaka zivs vecumu, iepazīt zivju sugas, kas mīt Baltijas jūrā, atpazīt dažādu zivju sugas, saliekot puzles, iepazīt iežus, kas sastopami Baltijas jūras krastā - Vidzemes akmeņainajā jūrmalā, Salacgrīvas novadā esošos molus, sagrupēt un atpazīt gliemežus un gliemenes.

No plkst.16.00 līdz plkst.20.00 dabas izglītības centrs "Ziemeļvidzeme" aicina iepazīt Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, noskatoties filmas.

Nēģu dienas ietvaros Salacgrīvas pusē tiks organizētas izzinošas pastaigas trīs nēģu tačos uz Salacas un vienā uz Svētupes – varēs noklausīties stāstus par nēģu zveju, nobaudīt gan nēģu, gan zivju zupu. Tāpat interesenti varēs piedalīties Jauniešu centra piedāvātajās radošajās aktivitātēs un nēģa adīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu