Vecākā Valmieras iedzīvotāja svin 101.jubileju (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 5.oktobrī, Valmieras vecākā iedzīvotāja Rozālija Komele atzīmēja ievērojamu jubileju - 101.dzimšanas dienu, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Svētkos kundzi ieradās apsveikt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Sandra Kārkliņa, dāvājot viņai ziedus, torti un naudas pabalstu 72 eiro apmērā (saskaņā ar saistošajiem noteikumiem Nr.210 "Par pašvaldības pabalstiem Valmieras pilsētā").

Rozālija Komele dzimusi tālajā 1914.gadā. No sava bagātā mūža 30 gadus dzīvo Valmierā, bet pirms tam bijusi Balvu novada iedzīvotāja. Tur rūpējusies ne tikai par savu saimniecību, bet arī citām, ganot govis un uzturot saimnieka mājā kārtību. Uz Valmieru pārcēlusies, kad veselība vairs neļāva divatā ar vīru uzturēt saimniecību un tajā mītošos lopiņus. Tā kā Valmierā dzīvoja abas meitas, pilsēta nebija sveša.

Šeit Rozālijas kundze nav strādājusi, bet toties uzturēja kārtībā skaisti iekopto nelielo māju un dārzu pie tās. Kopš vīrs aizgājis aizsaulē, Rozālija dzīvo pie savas meitas, kura ar māsu par viņu godam rūpējas. Kā atzīst abas meitas, reizēm māmiņa vēl aizvien mēdz bērnus pamācīt, kā pareizi klāt gultu vai darīt citus mājas darbus.

Pašvaldībā vēl Rozālijai Komelei veselību un dzīvotprieku!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu