Madonā dzērājšoferis automašīnu mēģina atgūt, to nozogot (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septembra beigās, Madonā kāds 22 gadus vecs vīrietis ar tiesas lēmumu konfiscēto automašīnu mēģināja atgūt, to nozogot no administratīvo pārkāpumu lietās izņemto transportlīdzekļu stāvlaukuma, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore Sintija Virse.

28.septembrī, Madonā, Avotu ielā tika konstatēts, ka no automašīnu stāvlaukuma, kurā tiek glabāti administratīvo pārkāpumu lietās izņemtie transportlīdzekļi, nozagta melnas krāsas "BMW". Policijā nekavējoties tika sākts kriminālprocess un uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu iespējamo vainīgo. Aizdomās turamā persona, 1993.gadā dzimis vīrietis, tika atrasts un aizturēts jau tajā pašā dienā un šobrīd viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Automašīna tika aizturēta un nogādāta aizturēto transportlīdzekļu stāvvietā 1.septembrī pēc tam, kad vīrietis Madonā, Avotu ielā, tika pieķerts braucot 1,37 promiļu reibumā un bez tiesībām vadīt jebkādu transportlīdzekli. Arī iepriekš viņš izdarījis identisku pārkāpumu, braucot reibumā ar mopēdu. Policija par šo faktu sāka kriminālprocesu, kas tālāk nonāca tiesā un tiesa lēma šim vadītājam transportlīdzekli konfiscēt.

Šis fakts jau iepriekš vairākkārt policijas redzeslokā nonākušo vīrieti neapturēja, un viņš automašīnu nolēma atgūt, nozogot no stāvvietas. Risinājums neveiksmīgs, jo policija visai ātri noskaidroja aizdomās turamo un par izdarīto likumpārkāpumu vīrietim šobrīd var draudēt reāls cietumsods vairāku gadu garumā.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas "Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu