Policija karantīnas zonā Rēzeknes novadā aiztur dzērājšoferi ar zagtu automašīnu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 4.oktobbrī, Valsts policija (VP) karantīnas zonā Rēzeknes novadā aizturējusi dzērājšoferi ar zagtu automašīnu, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv ziņo VP.

Svētdien Rēzeknes novada Griškānu pagastā VP Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa darbinieces, veicot personu un transportlīdzekļu pārbaudi Āfrikas cūku mēra karantīnas zonā, pamanīja aizdomīgu automašīnu un gatavojās to pārbaudīt, tomēr, uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli vadītājs nereaģēja un sāka bēgt.

Nekavējoties uzsākot pakaļdzīšanos, darbiniecēm izdevās apturēt transportlīdzekli un aizturēt trīs 1987., 1975. un 1972.gadā dzimušus vīriešus.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka apturētās automašīnas "Audi 100" vadītājs, 1987.gadā dzimušais vīrietis, spēkratu vadīja 1,61 promiļu alkohola reibumā un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Taču tas nebija vienīgais viņa bēgšanas iemesls, kā tika noskaidrots vīrietis minēto automašīnu bija neilgi pirms tam nozadzis no kādas daudzstāvu mājas pagalma Ventspils ielā, Rēzeknē.

Par automašīnas zādzību attiecībā pret 1987.gadā dzimušo vīrieti policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 1.daļas "par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība) soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu".

Savukārt, otrs kriminālprocess tiks uzsākts pēc krimināllikuma 262.panta 2.daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, par ko attiecīgi soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu