Liesmas ēkā Kandavas centrā apdzēstas; turpina likvidēt gruzdēšanas perēkļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter @JolantaSera

Ēka Kandavas centrā, Sabiles ielā 2, kur šodien bija izcēlies ugunsgrēks, ar atklātu liesmu vairs nedeg, bet vēl turpinās ugunsgrēka likvidācijas darbi. Draudi, ka ugunsgrēks varētu pārmesties uz blakus esošo vēsturisko apbūvi, nepastāv, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes komandieris Dainis Bērziņš.

Ugunsgrēks bija izcēlies mūra ēkā. Lai arī nesenā pagātnē restaurēta, ēka tomēr ir sena un tajā ir daudz iekšējo konstrukciju no koka. Pašlaik ugunsdzēsēji turpina ugunsgrēka likvidāciju - iekšējo konstrukciju laušanu, lai konstatētu un likvidētu visus iespējamos gruzdēšanas perēkļus, skaidroja Bērziņš.

Pēc visa spriežot, ugunsgrēka izcelšanās vieta ir bēniņu stāvā izbūvētais dzīvoklis. Liesmas nopostījušas dzīvokli un tad pārmetušās uz ēkas jumtu, kas saskaņā ar Bērziņa rīcībā esošo informāciju nodedzis gandrīz pilnībā.

Kopējā degšanas platība bijusi 320 kvadrātmetri.

Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši. Mājas iedzīvotāji bija evakuējušies paši jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem pašlaik vēl spriest ir pāragri, atzina Bērziņš, norādot, ka precīzus iemeslus noskaidros policija.

Jau ziņots, ka šodien pēc plkst.12 bija izcēlies ugunsgrēks Kandavas novada domes deputātam un uzņēmējam Guntaram Indriksonam piederošajā ēkā Kandavas centrā, kur atrodas vēsturiskā apbūve. Dega sena divstāvu mūra ēka Sabiles ielā 2, kurai ir izbūvēts mansards. Dzēšanas darbos tika iesaistītas ugunsdzēsēju automašīnas no Kandavas, Sabiles, Talsiem, Saldus, Kuldīgas un Tukuma.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka bija aizdegusies vēsturiska ēka, kurā atradās Kandavas novada domes deputāta un partijas «Vienotība» Kandavas novada nodaļas valdes locekļa Guntara Indriksona uzņēmums SIA «Linda-1», kā arī viņa sievai Lindai piederošs uzņēmums SIA «Linda-EE». Ēkas divos stāvos atrodas šo uzņēmumu veikali un skaistumkopšanas salons, bet trešajā stāvā īpašnieku ģimenei bija dzīvoklis.

Indriksons apstiprināja, ka ir cietušais šajā ugunsgrēkā, turklāt viņš ir arī nama īpašnieks. Kaut arī dega galvenokārt ēkas jumts un bēniņi, cietusi esot visa ēka, kā arī atsevišķas veikalos esošās mantas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu