Izvarotā zīdaiņa lietā Kokneses Sociālā dienesta vadītājai uzlikts naudas sods; vērtēs atbilstību amatam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kokneses novada Sociālā dienesta vadītājai Labklājības ministrija (LM) uzlikusi naudas sodu, noslēdzot pārbaudi pēc gadījuma, kad seksuāli tika izmantots desmit mēnešus vecs bērns.

Vienlaikus Kokneses novada domei lūgts izvērtēt dienesta darbinieku atbilstību amatam.

«Šonedēļ noslēdzās pārbaude un tās rezultātā Sociālajam dienestam tika sniegti ieteikumi pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai, savukārt administratīvā pārkāpuma lietvedībā tika pieņemts lēmums par naudas soda piemērošanu dienesta vadītājai,» informēja LM pārstāve Iveta Kancena.

Ministrija secināja, ka

ģimenē ilgstoši ir pastāvējuši un netika vērtēti riski attiecībā uz bērnu drošību,

neskatoties uz to, ka ģimenei no sociālā dienesta puses sniegta materiālā palīdzība. Tāpat Sociālais dienests ģimenes problēmjautājumu risināšanā nav organizējis starpinstitucionālo sadarbību un par bērnu iespējamo apdraudējumu nav informējis ne bāriņtiesu, ne Valsts policiju.

Jau ziņots, ka 22.augustā no medicīnas iestādes policija saņēma informāciju par iespējamu seksuālu vardarbību pret 10 mēnešus vecu meiteni. Aizdomās par nodarījumu tika aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis.

Ar aizturēto vīrieti bērna māte savulaik dzīvojusi kopā Iršu pagastā. Pēc piedzīvotās vardarbības sievietei tika ierādīts dzīvoklis Koknesē. Uz Iršu pagastu, kur notika noziegums, viņa bija devusies pie savas mātes. Bērns tika atstāsts vīrieša dzīvoklī uz neilgu laiku, iepriekš vēstīja mediji.

Pēc šā gadījuma bāriņtiesa pieņēma lēmumu ģimenē augošos divus bērnus izņemt un uz laiku ievietot krīzes centrā. Sociālais dienests par šo ģimeni nebija informējis bāriņtiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu