91% ventspilnieku pozitīvi vērtē Aivara Lemberga darbu (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2015.gada augustā Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas ietvaros Ventspils iedzīvotājiem tradicionāli tika lūgts novērtēt arī Ventspils pilsētas domes deputātu darbību.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas domes mārketinga nodaļa, saskaņā ar pētījuma rezultātiem vispozitīvāk no visiem domes deputātiem ventspilnieki novērtējuši domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga darbu – kopumā 91% aptaujāto Ventspils iedzīvotāju atzinīgi ("ļoti pozitīvi" – 33% un "pozitīvi" – 58%) vērtē Aivara Lemberga darbību, bet kritiskus vērtējumus snieguši 6% respondentu.

Aptaujas rezultātus komentē pētījumu centra "SKDS" vadītājs Kaktiņš: "Tradicionāli visvairāk (91%) pozitīvu vērtējumu sniegts, vērtējot Aivara Lemberga darbību, turklāt 2015.gada augustā ventspilnieki Aivara Lemberga darbību atzinīgi vērtējuši biežāk nekā iepriekšējos trijos gados. Tik pozitīvu pilsētas vadītāja darbības vērtējumu citur Latvijā neesam novērojuši. Lielākā daļa ventspilnieku pozitīvi vērtē arī Jāņa Vītoliņa, Gunta Blumberga, Didža Ošenieka un Alda Slavinska darbību.

Gribas novēlēt domes deputātiem arī turpmāk ar saviem darbiem attaisnot iedzīvotāju pausto uzticību un atzinīgo vērtējumu."

Savukārt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, analizējot aptaujas rezultātus, saka: "Sirsnīgs tencinājums ventspilniekiem par patiesi augsto novērtējumu. Mēs līdz šim esam uzmanīgi sekojuši ventspilnieku sabiedriskajai domai, ņēmuši to vērā savā praktiskajā darbībā un, protams, darīsim to arī turpmāk. Īpašu vērību veltām ieteikumiem un kritiskām piezīmēm, - pat no pirmā acu uzmetiena šķietami nebūtiskākajām. Ko solām, to cenšamies izdarīt."

Vairāk nekā 3/4 iedzīvotāju jeb 78% atzinīgi vērtē arī Jāņa Vītoliņa darbu, bet kritisku attieksmi pret to pauduši 3% ventspilnieku. Vairāk nekā puse aptaujāto arī norādījuši, ka kopumā pozitīvi vērtē Gunta Blumberga – 65%, Didža Ošenieka – 64% un Alda Slavinska – 61% darbību (kritiski šo deputātu darbu vērtēja 4%-5%). Ne mazāk kā 2/5 respondentu atbildējuši, ka kopumā pozitīvi vērtē arī Ilzes Buņķes darbību – 46% un Daiņa Gīļa darbību – 42%.

Aptaujas dati liecina, ka atsevišķu deputātu darbību iedzīvotājiem bija grūti novērtēt: vairāk nekā 3/5 ventspilnieku izvēlējās atbildes "neesmu dzirdējis par viņu" un "nezinu", vērtējot Daces Kornas – 75%, Andra Grigaļa – 72%, Vitalija Truseviča – 70%, Aivja Landmaņa – 70% un Aigo Gūtmaņa – 66% darbību. Turklāt vairāki deputāti izpelnījušies negatīvus Ventspils iedzīvotāju vērtējumus - Vladislava Šafranska darbību negatīvi vērtē 11%, Aivja Landmaņa – 9%, Vitalija Truseviča – 9%.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu