Top jauns serpentīna ceļš, kas ļaus iepazīt Gaujas senleju (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu daudzviet Gaujas Nacionālajā parkā Dabas aizsardzības pārvalde uzlabo dabas tūrisma infrastruktūru – Siguldas apkārtnē tiek atjaunotas tūrisma takas aptuveni 20 kilometru garumā, kā arī top jauns serpentīna ceļš, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja pašvaldībā.

Serpentīna ceļš būs bruģēts, ar vairākiem skatu laukiem, atpūtas zonām un velonovietnēm. Aptuveni 600 metru garais serpentīns vedīs no Svētku laukuma līdz Gaujai, dodot iespēju tūristiem iepazīt Gaujas senlejas unikalitāti no cita skatupunkta. Vienlaikus jaunais maršruts uzlabos Siguldas un Gaujas Nacionālā parka viesu drošību, jo gājēju un velosipēdistu plūsma tiks novirzīta no autoceļa.

Jau ziņots, ka Siguldā dabas tūrisma infrastruktūras uzlabošanas darbi šoruden norisinās daudzviet. Piemēram, Velnalas apkārtnē notiek Piķenes kraujas takas atjaunošana un labiekārtošana. Gaujas senielejā 2,8 kilometru garumā tiek atjaunota Bebru taka, kas atrodas starp Velnalu un Balonu pļavu. Labiekārtota tiek arī gājēju taka pie Krimuldas muižas.

Gūtmaņa alas apkārtnē tiek iekārtota jauna, 1,4 kilometrus gara taka "Mazā Sigulda", kas ļaus Gaujas tuvumu un burvību baudīt arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Savukārt, lai gājēju plūsmu novirzītu no autoceļa Sigulda – Turaida, top jauna dabas taka no Gūtmaņalas līdz Turaidai teju 300 metru garumā. Gājējiem un velobraucējiem tiks izveidota 1,5 kilometrus gara taka no Gūtmaņalas stāvlaukuma līdz skatu vietai pie Gaujas, kā arī no tilta pār Gauju līdz skatu platformai pie Gaujas.

Tāpat tiek labiekārtota taka Paradīzes kalna apkārtnē – arī tās infrastruktūra gandrīz 700 metru garumā būs piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Jauna gājēju taka top no Paradīzes kalna līdz Pēteralai, kā arī no Pēteralas līdz Kraukļupītei.

Projekta ietvaros Siguldas apkārtnē tiks sakārtota vairāk nekā divus kilometrus gara gājēju taka uz Kārļa kalnu, kas atrodas virs Gūtmaņa alas un gandrīz 700 metrus garā taka uz Ķeizarkrēslu. Jauna gājēju taka taps arī panorāmas rata apkārtnē.

Darbus visos objektos plānots pabeigt līdz 2015.gada 10.decembrim.

Dabas aizsardzības pārvalde atvainojas par neērtībām, kas var rasties apmeklējot objektus, kur notiek infrastruktūras izbūves darbi. Vienlaikus Dabas aizsardzības pārvalde aicina apmeklētājus būt saudzīgiem pret radītajiem infrastruktūras uzlabojumiem.

Infrastruktūras atjaunošanas darbi tiek veikti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās" Nr.3DP/3.5.1.3.0/10/IPIA/VIDM/001 ietvaros.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu