Kandavas novadā pieaugs maksa par ūdensapgādi (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome apstiprinājusi jaunus SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, kuri nākamgad dažādiem pagastiem būs vienoti un lielāki nekā līdz šim, liecina SPRK paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Sākot ar 2016.gada 1.janvāri, Kandavā un Kandavas novada pagastos tiks piemērots vienots tarifs, proti, maksa par kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kā arī par izmantotā ūdens novadīšanu uz attīrīšanas iekārtām un tā attīrīšanu kopā būs 2,37 eiro.

Attiecīgi maksa par ūdensapgādes pakalpojuma kubikmetru būs 1,06 eiro, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs būs 1,31 eiro par kubikmetru. Tarifos nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis.

Jaunie tarifi tiks piemēroti SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" darbības teritorijā - Kandavā un Kandavas novada Kandavas, Cēres, Matkules, Vānes un Zemītes pagastos.

Līdz šim dažādos novada pagastos bijis atšķirīgs tarifs, tāpēc vienots pieaugums nav nosakāms, taču, salīdzinot ar Kandavas pilsētas līdzšinējo tarifu, ūdensapgādes tarifs augs par aptuveni 15%, savukārt kanalizācijas tarifs Kandavā augs par aptuveni 70%.

Patlaban Kandavā un Kandavas, Cēres, Matkules pagastos tiek piemēroti pašvaldību regulatora 2008.gadā apstiprinātie tarifi. Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs šajās teritorijās ir 0,90 eiro par kubikmetru un kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 0,77 eiro par kubikmetru.

Vānes un Zemītes pagastos patlaban tiek piemēroti Regulatora 2011.gadā apstiprinātie tarifi, no kuriem ūdensapgādes pakalpojumu tarifs ir 0,80 eiro par kubikmetru un kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,10 eiro par kubikmetru.

Saskaņā ar SPRK datiem apstiprinātajā jaunajā ūdensapgādes pakalpojumu tarifā no kopējām izmaksām 26,2% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 28,3% - personāla izmaksas, 2,8% - remontu izmaksas, 32,0% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 2,1% - nodokļi, 8,6% - kredīta procentu maksājumi. Rentabilitāti ūdensapgādes pakalpojumu tarifā komersants iekļāvis 5,5% apmērā.

Savukārt apstiprinātajā kanalizācijas pakalpojumu tarifā no kopējām izmaksām 28,5% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 39,2% - personāla izmaksas, 0,3% - remontu izmaksas, 27,1% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 0,6% - nodokļi, 4,3% - kredīta procentu maksājumi. Rentabilitāti kanalizācijas pakalpojumu tarifā komersants iekļāvis 7% apmērā.

SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" ūdensapgādes pakalpojumu tarifu projektu iesniedza šā gada 27.jūnijā. Tarifu izvērtēšanas laikā SPRK lūdza komersantu precizēt izmaksas un iesniegt papildu dokumentus. Precizējot informāciju, komersants Regulatoram iesniedza arī precizētu tarifa projektu.

Ja sākotnēji iesniegtais tarifu projekts paredzēja kanalizācijas pakalpojumu tarifu 1,82 eiro par kubikmetru apmērā, tad precizētais tarifu projekts bija par 0,51 eiro par kubikmetru mazāks. Ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projekts palika nemainīgs - 1,06 eiro par kubikmetru.

Lai uzklausītu Kandavas novada iedzīvotāju viedokli par SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, SPRK 27.jūlijā rīkoja uzklausīšanas sanāksmi.

Apstiprinātie tarifi stāsies spēkā 2016.gada 1.janvārī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu