Vasarā tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 17%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem šī gada trešajā ceturksnī – jūlijā, augustā un septembrī – tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 17%, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn. Tas ir ievērojami vairāk nekā tūristu skaita pieaugums trešajā ceturksnī valstī kopumā (3,6%). No kopējā tūristu skaita lielāko daļu veido ārvalstu viesi (80%), bet piektdaļa kūrortpilsētas viesu bijuši no Latvijas.

Trešajā ceturksnī Jūrmala joprojām bijusi otra ārvalstu iecienītākā Latvijas pilsēta, ko par galamērķi izvēlējušies 10,8% no kopējā ārvalstu viesu skaita valstī. Vislielākais ārvalstu tūristu skaita pieaugums bijis no Lietuvas (+95%), Lielbritānijas (+54,79%), Somijas (+46,48), Norvēģijas (43,35%) un Vācijas (40%). Jūrmala bijis arī ievērojami populārāks atpūtas galamērķis Latvijas iedzīvotāju vidū – kūrortpilsētas naktsmītnēs apmetušies teju uz pusi (45,6%) vairāk viesu no Latvijas nekā tādā pašā periodā pērn. Kopumā no ārvalstu viesiem lielākā daļa bija viesi no Krievijas (31,88%), kam seko kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija (kopā 20%), Ziemeļvalstis un Vācija.

«Tūristu skaita pieaugums ir mērķtiecīga darba rezultāts, ko veic pašvaldība un pilsētas tūrisma pakalpojumu nozares uzņēmēji. Pašvaldība kopā ar uzņēmējiem plāno un veic intensīvas tūrisma mārketinga aktivitātes stratēģiski svarīgajos tirgos. Uzņēmēji ir sekmīgi strādājuši, attīstot esošos un izveidojot jaunus piedāvājumus un pakalpojumus. Kopējais rezultāts ir skaidri redzams – arvien vairāk viesu izvēlas Jūrmalu . Esam spējuši piesaistīt ievērojami vairāk viesu no Skandināvijas, Vācijas, kaimiņvalstīm, un, par ko arīdzan ir īpašs prieks, Jūrmalā atpūsties un pavadīt laiku izvēlas teju uz pusi vairāk vietējo viesu tepat no Latvijas,» saka Gatis Truksnis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs.

Foto: Publicitātes foto

Arī šī gada deviņu mēnešu periodā no janvāra līdz septembrim kopējais tūristu skaits kūrortpilsētā bijis ar pieaugumu 9,5% apmērā. Vidējais pavadītais viesu laiks Jūrmalā bijis trīs diennaktis. Vislielākais tūristu skaita pieaugums deviņos mēnešos kūrortpilsētā bijis no Lietuvas (+59,26%), Zviedrijas (+40,1%) un Lielbritānijas (+38,09%). Ievērojami pieaudzis arī vietējo viesu skaits – Jūrmalas naktsmītnēs nakšņojuši par 37,6% vairāk Latvijas iedzīvotāju. Arī deviņu mēnešu periodā lielāko daļu no kopējā viesu skaita veido ārvalstu viesi (69%), savukārt trešdaļu (31%) vietējie tūristi no Latvijas.

Foto: Publicitātes foto

Visilgāko laiku kūrortpilsētā pavadījuši viesi no Baltkrievijas, viesojoties Jūrmalā vidēji 9 diennaktis, un viesi no Izraēlas, kuri pilsētā uzturējušies vidēji 5,5 diennaktis. Tūristi no Vācijas un Latvijas uzturas pilsētā 3 līdz 4 diennaktis. Savukārt tūristi no Skandināvijas valstīm, Polijas, Krievijas un Ukrainas kūrortpilsētā viesojušies vidēji divas diennaktis. Viesi no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas Jūrmalā uzturējušies vidēji 1–1,5 diennaktis.

Statistikas dati apkopoti no 46 Jūrmalas tūristu mītnēm ar kopējo vietu skaitu 5 996.

www.jurmala.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu