Turpmāk valmieriešiem apmaksās svinīgo laulības reģistrācijas ceremoniju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 26.novembrī Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē pieņemts lēmums, ka sākot ar 2016.gada 1.janvāri pašvaldība apmaksās laulības svinīgās reģistrācijas ceremonijas maksu tām personām, kuras ir Valmieras pilsētas iedzīvotāji un deklarēti pilsētā ne mazāk kā vienu gadu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Andžejevska, ar 2016.gada 1.janvāri laulību svinīgās reģistrācijas ceremonijas maksa būs 50 eiro, bet laulības svinīgā reģistrācija tikai ar lieciniekiem būs 30 eiro (PVN cenās nav iekļauts).

Šis lēmums neattiecas uz valsts noteikto nodevu par laulības reģistrāciju, kas šobrīd ir 14 eiro. Pašvaldība nav tiesīga lemt par valsts nodevu atcelšanu vai mainīt valsts noteikto nodevu apmēru.

Šādu lēmumu Valmieras pilsētas pašvaldība pieņēma, lai stiprinātu ģimenes institūcijas lomu un nozīmi, kā arī ģimenes vērtību sabiedrībā, un atbalstītu tās ģimenes, kuras Valmieru ir izvēlējušās par savu mājvietu. Tādējādi tām jaunajām ģimenēm, kuras laulību reģistrācijas dienu vēlēsies padarīt pavisam īpašu, pašvaldība apmaksās laulības svinīgās reģistrācijas ceremonijas izmaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu