Šogad Valmierā gaidāmi vairāki plaša mēroga sporta pasākumi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šis gads Valmierā noritēs īpašā sporta zīmē, jo gaidāmi dažādi plaša mēroga sporta pasākumi, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Deičmane.

Sporta pasākumu sezonu sāksies 2.aprīlī ar 107 km garo skrējiensoļojumu jeb "gladiatoru pastaigu" Rīga – Valmiera 2016, turpināsies ar SEB MTB kalnu divriteņu maratonu "Cēsis – Valmiera" 24.aprīlī, bet no 10. līdz 11.jūnijam Valmierā gaidāma tradicionālā Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā.

Šī gada nozīmīgākais sporta pasākums Valmierā būs Latvijas IV olimpiāde, kas notiks no 1. līdz 3.jūlijam, bet no 24. līdz 28.augustam notiks starptautiskais florbola turnīrs "Latvian OPEN 2016".

Sportiskā sezona Valmierā noslēgsies 18.septembrī ar desmito "Sportlat Valmieras maratonu".

Latvijas IV olimpiāde

No 1. līdz 3.jūlijam Valmierā norisināsies Latvijas IV olimpiāde, ko organizē Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija un Valmieras pilsētas pašvaldība. Galvenais sadarbības partneris – Cēsu novada pašvaldība.

Latvijas IV olimpiādes programmā ir iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā. Arī svinīgā olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija norisināsies Valmierā.

Atsevišķi sporta veidi notiks olimpiādes rīkotājpilsētas – Valmieras – sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids – florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā – regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības – Alojā. Rīgā Latvijas IV olimpiādes laikā norisināsies peldēšana un vingrošanas disciplīnas, bet Valkā – ložu šaušanas sacensības.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks atzīmē: "Latvijas IV olimpiāde pirmo reizi notiks Vidzemē, jo līdz šim tā tika rīkota Kurzemē – 2004. un 2008.gadā Latvijas olimpiāde notika Ventspilī, bet 2012.gadā – Liepājā. Tas ir unikāls notikums vidzemniekiem! Līdz ar to valmierieši var būt lepni, ka uzņemam tik plašu valsts mēroga sporta pasākumu. Tāpat jāuzsver, ka šogad pirmo reizi olimpiādē iekļauts paraugdemonstrējumu sporta veids – šahs, kā arī iedzīvotāji varēs vērot divus neolimpiskos sporta veidus – orientēšanos un florbolu (Cēsīs). Esmu pārliecināts, ka pērn Valmiera pierādīja savu spēju organizēt valsts līmeņa sporta sacensības, nodrošinot pilsētā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes norisi. Tiekamies Valmierā – 2016.gada Latvijas sporta galvaspilsētā, kurā šogad saplūdīs visu Latvijas novadu spēcīgākie, talantīgākie un mērķtiecīgākie sportisti!"

Latvijas IV olimpiāde ir valsts nozīmes, pēc olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas sporta sacensības. Tās notiek reizi četros gados. Olimpiādes mērķi ir radīt iespēju Latvijas iedzīvotājiem piedalīties kompleksās sporta sacensībās, noskaidrojot labākos sportistus dažādos vasaras sporta veidos. Jāpiemin, ka atsevišķos sporta veidos olimpiāde būs kā atlases posms XXXI Vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kas norisināsies no 5. līdz 21.augustam.

Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā

No 10. līdz 11.jūnijam Jāņa Daliņa stadionā jau 22.reizi norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, kurā par prezidenta kausiem sacentīsies Baltijas valstu izlašu komandas. Sacensību organizators – SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" – informē, ka individuāli piedalīsies arī citi augsta līmeņa sportisti, piemēram, no Baltkrievijas.

Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā norisinās kopš 1995.gada, savukārt no 2012.gada vieglatlētikas sacensības notiek starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlašu komandām. Šobrīd tās ir vienas no vadošajām vieglatlētikas sacensībās Baltijā, līdz ar to tā ir lieliska iespēja Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas vadošos vieglatlētus, bet arī Eiropas un pasaules klases atlētus no kaimiņvalstīm. Pagājušajā vasarā uzvarētāja titulu ieguva Latvijas izlases komanda, bet individuālās balvas par augstvērtīgāko rezultātu izcīnīja Igaunijas šķēpmetējs Tanel Laanmäe un Latvijas soļotāja Agnese Pastare.

Jāteic, ka Valmierā sportisti allaž ir uzrādījuši ļoti augstvērtīgus rezultātus. Turklāt pēdējos gados sportistiem ir radīta papildu motivācija, izveidojot jaunu formātu, kur katra sportista rezultāts ir svarīgs valstu kopvērtējuma cīņā. Tāpat, uzrādot augstvērtīgu rezultātu pēc starptautiskās vieglatlētikas tabulām, sportists var iegūt nozīmīgas naudas balvas. Savukārt tie sportisti, kuri ieguvuši visaugstvērtīgākos rezultātus (individuālās un komandu cīņās), rudenī aicināti uz svinīgu pieņemšanu pie Valsts prezidenta.

Sportlat Valmieras maratons

18.septembrī Valmierā 10.gadu pēc atjaunošanas norisināsies "Sportlat Valmieras maratons", kas ir skriešanas seriāla "BIGBANK Skrien Latvija 2016" 6.posms.

Kā jau katru gadu, arī šogad dalībniekiem tiks piedāvātas dažādas distances: maratons – 42,195 km, pusmaratons – 21,0975 km, NIKE skrējiens – 12,4 km, tautas skrējiens – 6,2 km, bērnu skrējieni dažādām vecuma grupām no 300 m līdz 600 m, kā arī nūjošanas pārgājiens – 7,5 km. Plašāk par pieteikšanos: "www.valmieras-maratons.lv".

""Sportlat Valmieras maratons" ir nozīmīgs sporta pasākums Valmieras pilsētai un tās iedzīvotājam, jo tā laikā mēs vēlreiz pārliecināmies par to, cik varens un saliedējošs ir šāds tautas sporta pasākums. Neatkarīgi no tā, vai dalībnieku vidū skrien ģimenes loceklis, draugs, paziņa vai nezināms cilvēks, atbalstītāju rindas gar trasi ir kuplas. Uzmundrinājuma saucienus un gaviles finišā saņem ikviens skrējējs. Tas pierāda, ka valmierieši piedalās un atbalsta savu pilsētu svarīgākajos gada notikumos. Turklāt ik gadu gan dalībnieku, gan atbalstītāju rindas paliek tikai garākas, un tas mani iepriecina, jo pārliecinos, ka valmierieši mīl sportu un grib būt daļa no tā. Tā kā šogad "Sportlat Valmieras maratons" pēc tā atjaunošanas atzīmē 10.gadadienu, aicinu iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties pasākumā vai nu kā dalībniekiem, vai faniem, jo abas pozīcijas ir būtiskas. Iespējams, tieši maratona desmitgade ir īstais laiks, lai nospraustu sev mērķi noskriet līdz šim nemērotu distanci," aicina domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

"BIGBANK Skrien Latvija 2016" 6.posms Valmierā ir īpašs – tas ir ne tikai Latvijas čempionāts maratonā, bet pagaidām arī vienīgais skriešanas seriāla posms, kurā ir 42,195 km gara distance.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu