Mākslinieku komanda no Jelgavas uzvar Starptautiskajā Saporo sniega skulptūru festivālā Japānā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi, Saporo (Japānā) 67.Sniega un ledus skulptūru festivāla vēsturē, Latvijas mākslinieku komanda no Jelgavas pilsētas izcīnīja uzvaru un ieguva galveno balvu ar skulptūru «Tilts», pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

No 4.īdz 8. februārim Japānas pilsētā Saporo norisinājās 67.sniega un ledus skulptūru festivāls. Tas ir viens no senākajiem un prestižākajiem šāda veida festivāliem pasaulē. Tā ietvaros jau 43.reizi tiek rīkots starptautiskais sniega skulptūru konkurss, kurā tiek aicinātas piedalīties stiprākās mākslinieku komandas no visas pasaules. Festivālā apskatāmas vairāk kā 200 sniega un ledus skulptūras. Šogad prognozētais festivāla apmeklētāju skaits ir 2,3 miljoni.

Pirmo reizi festivāla vēsturē Latvijas mākslinieki tika uzaicināti piedalīties Saporo sniega skulptūru festivālā. Šādu godu Latvijas komanda no Jelgavas, kuru pārstāvēja mākslinieki Kārlis Īle, Maija Puncule un Mintauts Buškevics, izpelnījās, jo pēdējo gadu laikā sevi bija pierādījusi vairākos starptautiskos liela mēroga konkursos.

12 komandu konkurencē Latvijas komanda ieguva galveno balvu ar skulptūru «Tilts». Tilts savieno divas pasaules – vīrišķo un sievišķo, kas katra pati par sevi šķiet neatkarīga un pašpietiekama, taču patiesībā tās ir tikai puses no kaut kā lielāka un pilnīgāka. Eksistēt tās var tikai kopā. Skulptūra veidota lakoniskā stilā, uzsverot formu tīrību un domas skaidrību.

Latvijas mākslinieku komandas dalību šajā festivālā atbalstīja Latvijas vēstniecība Japānā, Latvijas goda konsuls Asahikavā – Jošikazu Inošita un Higašikavas pilsētas dome.

Jelgavas pilsētas komandas iepriekšējie lielākie sasniegumi: 2015.gadā iegūtais pasaules čempionu tituls Harbinas Starptautiskais Sniega skulptūru konkursa Ķīnā, kurā Latviju pārstāvēja mākslinieki – Kārlis Īle, Mintauts Buškevics, Maija Puncule un Ainars Zingniks. Tāpat, Olimpiskais sudrabs Harbinas Starptautiskajā Ledus skulptūru konkursā Kārļa Īles un Mintauta Buškevica skulptūrai «Lietus suns».

Jau pirmo pasaules čempionu godalgu Latvijai 2011.gadā ieguva Kārlis Īle un Mintauts Buškevics, ledū attēlojot stāstu par Alisi Brīnumzemē, bet 2012.gadā Latvijas mākslinieku komanda atveda mājās veselas divas čempionu godalgas. Kārlis Īle ieguva otro vietu Ledus skulptūru konkursā ar kompozīciju «Dzīves grāmata». Savukārt Sniega skulptūru konkursā par vislabāko tika atzīts darbs «Sapņotāji», ko veidoja Kārlis Īle kopā ar Agnesi Rudzīti-Kirillovu un Maiju Punculi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu