Jūrmalā darbu sāk pasaulē pirmais viroterapijas ekselences centrs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jūrmalā, Jaunajā ielā 12 (Majoros), atklāts pasaulē pirmais viroterapijas ekselences centrs. Viroterapija ir vēža ārstēšana, izmantojot īpašu onkolītisku vīrusu, kurš spēj atrast un iznīcināt ļaundabīgā audzēja šūnas. Viroterapijas centra izveidē investēti ap 500 000 eiro.

Viroterapija ir saudzīga un droša vēža ārstēšanas metode, kas uzlabo pacienta dzīvildzi un dzīves kvalitāti. Pasaulē pirmais klīniskajā praksē ieviestais onkolītiskais vīruss ir RIGVR® (Rīgas vīruss), kuru 20. gadsimta sešdesmitajos gados atklāja profesore Aina Muceniece.

Starptautiskais Viroterapijas Centrs (SVC) saviem pacientiem nodrošina komplekso viroterapiju, diagnostiku, fizioterapiju, uztura terapiju, psihoterapeita konsultācijas, kā arī mūzikas un mākslas terapiju.

«Šī klīnika ir vēsturisks turpinājums Ainas Mucenieces radītajam Viroterapijas centram. SVC ir pirmais Viroterapijas ekselences centrs, kur pacientiem ir iespēja saņemt gan daudzgadīgu un pieredzējušu speciālistu palīdzību, gan arī papildterapijas, kas palīdz gūt augstākus terapeitiskos rezultātus,» saka Kintija Barloti, Starptautiskā Viroterapijas Centra valdes priekšsēdētāja.

Jūrmalas pilsētas domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Dace Riņķe centra atklāšanā uzsvēra: «Man ir patiess prieks, ka tieši Jūrmala ir izraudzīta par viroterapijas klīnikas mājvietu. Un tas nav nejauši - Jūrmala kā ārstniecības kūrorts ir pazīstams jau kopš 18.gadsimta beigām, kad dziedniecībā sāka izmantot mūsu unikālās dabas vērtības – sērūdeņradi, kūdras un sapropeļa dūņas. Jūrmalas medicīnas eksporta grozā līdztekus 18 rehabilitācijas, ārstniecības, zobārstniecības u.c. pakalpojumu sniedzējiem nu pievienojies vēl viens - visas pasaules mērogā unikāls produkts: izcila eksportprece ar augstu pievienoto vērtību».

Jaunizveidotajā klīnikā viroterapijas ārstēšanu vienlaikus spēj nodrošināt 10 līdz 12 cilvēkiem ar iespējām paplašināt darbību. SVC nodrošina ārstēšanos pacientiem no visas pasaules.

«Viroterapijas centra atklāšana atver durvis ne tikai uz jaunu pieeju vēža ārstēšanai, bet arī medicīnas tūrismam Latvijā, jo uz centru brauks ārstēties pacienti no visas pasaules,» atzīst Jurģis Auziņš, Rigvir holdinga valdes priekšsēdētājs, Rigvir atklājējas Ainas Mucenieces mazdēls.

Klīnika izvietota modernā trīsstāvu ēkā ar gaišām un plašām telpām. Papildus jaunai un efektīvai pieejai vēža ārstēšanā pacientiem tiek nodrošināti arī veselīgi ārējie apstākļi, jo Viroterapijas centrs atrodas klusā vietā, priežu koku ielenkumā netālu no jūras piekrastes – Jūrmalā.

Foto: Publicitātes foto

Starptautisko Viroterapijas Centru 2008. gadā dibināja profesore Aina Muceniece un Latvijas vadošie onkologi, imunologi un zinātnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu