Jūrmalas vakanču gadatirgū lielākajai daļai brīvo darba vietu atrod darbiniekus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā norisinājās vakanču gadatirgus, kurā 30 darba devēji piedāvāja ap 500 darba vietu Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 1700 darba meklētāji, un lielākajai daļai piedāvāto vakanču atrasti darbinieki.

Apmēram puse no piedāvātajām amata vietām bija pastāvīgam darbam, pārējās – darbam vasaras sezonā. Vienkāršāk atrast darbiniekus brīvajām amata vietām bija viesmīlības un tūrisma nozares, kā arī tirdzniecības un būvniecības jomu uzņēmumiem. Tām pieteikušies pat vairāki pretendenti uz vienu vakanci, un uzņēmumi pēc vakanču gadatirgus turpina darbinieku atlasi. Tāpat kā pērn, arī šogad grūtāk ir atrast kvalificētus speciālistus medicīnas un rehabilitācijas jomā. Piemēram, Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) arvien aktuālas ir ergoterapeita, ergoterapeita asistenta, ārsta psihiatra un sociālā darbinieka vakances.

«Sociālās integrācijas valsts aģentūras stendā šogad vislielākā interese bija par ēdināšanas pakalpojumu nozarē piedāvātajām vakancēm – pavāru un viesmīli. Tāpat vakanču gadatirgus apmeklētāji lielu interesi izrādīja par vakantajiem santehniķa un veļas noliktavas pārziņa amatiem. Diemžēl interese par iespēju strādāt medicīnas, rehabilitācijas un sociālajā jomā, līdzīgi kā pagājušajā gadā, bija neliela. Tas, visticamāk, skaidrojams ar specifiskas izglītības prasībām,» saka Ilze Šulte, SIVA Personāla nodaļas vadītāja.

Par vakancēm viesmīlības jomā vakanču gadatirgū liela interese bija jauniešiem. Kafejnīcu un pludmales atpūtas sezonas centru uzņēmums SIA «Noema» saņēmis vismaz 10 uzņēmuma prasībām atbilstošus pieteikumus. «Vakanču gadatirgū saņēmām daudz pieteikumu uz uzņēmuma piedāvātajām vakancēm, liela interese bija no skolēniem un jauniešiem, kuri vēlas vai nu piestrādāt vasarā, vai iegūt pirmo darba pieredzi. Priecājamies par to, ka daudzi nāca ar nodomu tieši pie mums, jau zinot mūs kā uzticamu darba devēju. Pēc pirmās izvērtēšanas kārtas izskatās, ka būsim atraduši kafejnīcas viesmīļus, viesmīļa palīgus, bērnu kluba animatorus un administratoru. Ir vismaz desmit tādi pieteikumi, kuri atbilst mūsu izvirzītajām prasībām. Šajās dienās aicināsim pretendentus uz pārrunām, lai izvērtētu iespējamo sadarbību,» komentē Sabīne Ivansone, SIA «Noema» direktores vietniece, Personāla daļas vadītāja.

Arī apzaļumošanas uzņēmumam SIA «JLD» vakanču gadatirgū veicies atrast darbiniekus, uz katru vakanci saņemot divu atbilstošu pretendentu pieteikumus. Mikus Trautmanis, SIA «JLD» Transporta daļas vadītājs, stāsta: «Bijām pieteikuši traktorista - šofera, dispečera vakances pastāvīgam darbam un palīgstrādnieku sezonas darbiem. Kopumā saņēmām vairāk nekā 20 pieteikumu. Uz katru vakanci ir viens līdz divi reāli pretendenti, ko aicināsim uz pārrunām.»

Poligrāfijas un dizaina uzņēmumam SIA «JMG» uz vienu vakanci pasākumā izdevies saņemt 15 pieteikumus. Gundega Lubgane, SIA «JMG» vadītāja, stāsta: «Vakanču gadatirgū piedalījāmies arī pagājušajā gadā, un varu teikt, ka šogad bija pārstāvēts lielāks uzņēmumu skaits un lielāka ieinteresētība arī no apmeklētāju, darba meklētāju puses. Mums bija izsludināta tikai viena, diezgan specifiska vakance – grafiskais dizainers. Saņēmām 15 pieteikumus un pēc pieteikumu izvērtēšanas varu teikt, ka turpinām pārrunas un pārbaudes ar pieciem profesionāli atbilstošiem pretendentiem. Ir cerība, ka būsim sev atraduši labu darbinieku. Vakanču gadatirgū būsim atraduši arī vēl vienu darbinieku, – viņš pienāca klāt pie mūsu stenda un interesējās par iespēju strādāt tieši mūsu uzņēmumā. Lai arī šādu vakanci nebijām pieteikuši, sapratām, ka mums noderēs darbinieks palīgdarbiem.»

Vakanču gadatirgu otro gadu rīko Jūrmalas pilsētas dome, aicinot Jūrmalas un tuvākajā apkārtnē strādājošus uzņēmumus un iestādes piedāvāt savas brīvās amata vietas. Pērn pasākumā piedalījās 27 darba devēji un vairāk nekā pusei no 300 piedāvātajām vakancēm tika atrasti darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu