Zināmi lielākie Madonas pilsētas svētku notikumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Madonas pilsētas svētku svinības notiks no trešdienas, 1.jūnija līdz svētdienai, 5.jūnijam, sākot ar lielo Dziesmu dienu, kurā piedalīsies teju 900 dalībnieki, beidzot ar Maestro Raimonda Paula lielkoncertu, pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā

Atšķirībā no citiem gadiem, šogad teju visas lielākās aktivitātes notiks Saieta laukumā, kas spēju veiksmīgi uzņemt lielus pasākumus pierādījis, piemēram, LMT Gaisu balonu festivāla laikā, kas vairākus gadus atpakaļ norisinājās Madonā.

Madonas pilsētas svētki tiks atklāti trešdien, 1.jūnijā Saieta laukumā plkst.18.00 ar vērienīgu koru koncertu "Dziesmu diena Madonā"- Latvijas pirmajiem skolēnu dziedāšanas svētkiem 150. Kā jau minēts, tajā piedalīsies teju 900 dalībnieki no visas Latvijas, tostarp arī orķestri. Savukārt pēc koncerta turpat notiks danču vakars ar folkgrupu "Rikši".

Ceturtdien, 2.jūnijā pilsētā gaidāmās kristīgās aktivitātes. Plkst.11.00 Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs notiks lekcija un diskusija "Garīgās vērtības sabiedrībā" uz kuru aicināts ikviens. Tajā piedalīsies Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs un citi garīgās un akadēmiskās jomas pārstāvji.

Vakarpusē, plkst.18.00 Saieta laukumā notiks Madonas Romas katoļu baznīcas svētgleznas "Vissvētākā Jaunava Marija – Kristīgo Palīdzība" kronēšanas Sv.Mise (ar Iestiprināšanas sakramentu), kuru vadīs arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Jau tagad iespējams piedalīties dažādās kristīgās pasaules pasākumos, kas veltīti Madonas 90.jubilejai.

Piektdienas notikumu programma tiek papildināta un informācija tiks sniegta tuvojoties pilsētas svētkiem. Plkst. 10.00 pie Madonas novada bibliotēkas notiks pasākums "Madona pasaulē, pasaule Madonā", kur gaidāmas aktivitātes visām vecumu grupām. Vakarā Saieta laukumā gaidāma zaļumballe Madonas orķestra muzikālajā pavadījumā, diriģents A.Cepītis.

Sestdiena pilsētas svētku laikā tradicionāli ir bagātākā ar pasākumiem visiem vecumiem un gaumēm. Plkst.11.00 Saieta laukumā notiks Enduro motociklu Baltijas čempionāta atklāšanas pasākums un motociklu parāde. Prognozēts, ka divu dienu pasākumā piedalīsies līdz 180 dalībnieku. Bāzes vieta- Smeceres sils un kopējais trases garums 64 kilometri.

Plkst.12.00 Saieta laukumā notiks "Deju maratons", kurā piedalīsies Madonas novada un pārnovadu tautas un mūsdienu deju kolektīvi.

Gaidāmi dažādi izklaides un atpūtas pasākumi ģimenēm- izstādes, laivu braucieni, izjādes ar zirgiem, radošās darbnīcas, ielu aktivitātes u.c. Tāpat notiks tradicionālais amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus izstrādājumus sev un saviem tuvajiem, kā arī turpat gardi paēst un atspirdzināties.

Skvēriņā (zaļā zona) pie Madonas kultūras nama plānota Grila darbnīca, kas īpaši vilinoša šķitīs ēst gatavošanas entuziastiem, jo ar zināšanām un praktisku darbošanos grila ēdienu pagatavošanā dalīsies restorāna "Ostas skati" šefpavārs Ingemārs Ladigs.

Arī pastaiga pa Madonu būs krietni vien interesantāka, jo vakarā vairāki pilsētas namu logi un skatlogi pārvērtīsies par "skatuvēm", kurās darbosies mākslinieki, notiks performances un tiks izstādītas gleznas. Šāda veida aktivitāte pilsētā notiks pirmo reizi.

Tāpat visas dienas garumā notiks sporta aktivitātes- Madonas novada atklātais čempionāts spiešanā guļus; "Latvijas spēcīgākā pilsēta", kurā spēkus varēs svaru stieņa spiešanā varēs izmēģināt ikviens; simultānspēle dambretē (viena persona spēlē ar vairākām).

Sestdienas aktivitātes noslēgsies ar lielo pilsētas svētku balli Saieta laukumā, kurā piedalīsies Latvijā zināmi mūzikas izpildītāji. Kādi? Ziņosim drīzumā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, lielākais kultūras notikums gaidāms tieši svētdien- lielkoncerts "Raimondam Paulam 80. Madonai 90", kas notiks Madonas multifunkcionālajā hallē plkst.18.00.

Lielkoncertā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, Vidzemes augstienes kamerorķestris (diriģents Mārtiņš Bergs), muzikālais orķestris Kristapa Krievkalna vadībā, ģitārists Mārcis Auziņš, solisti: Zigfrīds Muktupāvels, Normunds Rutulis, Daumants Kalniņš, Ginta Krievkalna, Aija Vītoliņa un citi.

Šis būs maksas pasākums un informācija par biļetēm uz koncertu tiks sniegta tuvojoties pilsētas svētkiem.

Viens no jaunumiem ir ratu sacensības "Ripo raiti", kurās aicināti piedalīties gan Madonas, gan citu novadu iedzīvotāji ar savu braucamrīku uz 4 riteņiem. Galvenais nosacījums- oriģināls ratu noformējums. Kas ir rati - Tas atkarīgs no katra izdomas bagātības, galvenais, ka ir 4 riteņi. Sacensības notiks vairākās grupās un distancēs (50-150 m). Sacensību vieta- Skolas iela, sākums plkst.13.00.

Datēts, ka 20.gadsimta divdesmitajos gados Augusts Mazurs Madonā izveidojis ratu un ragavu darbnīcu. Tā atradusies Avotu ielā (pie krustojuma ar tagadējo Ezera ielu) un tās ražojumus izmantojuši pilsētnieki, bet visvairāk apkārtnes zemnieki. Darbnīcā koka un metāla apstrādē tikuši nodarbināti ap 10 madonieši.

Tāpat svētdien gaidāmas arī sporta aktivitātes- tradicionālā Topbumba, kā arī orientēšanas sacensības gan profesionāļu, gan tautas klasē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu